Andijvie stamppot met appel en vegetarisch gehakt

          Vegetarische stamppot andijvie

Andijvie stamppot

Ik ben niet zo van de aardappelen, groenten, vlees (logisch, als vegetariër), maar een stamppot op z’n tijd vind ik heerlijk! Stamppotten worden meestal geassocieerd met spekjes en rookworst, dus een vegetarische stamppot is voor veel mensen een uitdaging. Deze variant van een andijvie stamppot met appel en vegetarisch gehakt is er eentje voor in de boeken! Zo lekker, fris en smaakvol…dit moet je gewoon proberen!

Lekkere vegetarische stamppotten

Dit recept voor een andijvie stamppot met appel en vegetarisch gehakt is echt geweldig! Maar wist je dat ik nog veel meer lekkere en vegetarische stamppot recepten op mijn website heb staan? Zo ben ik bijvoorbeeld ook gek op boerenkool stamppot. Mijn favo boerenkool recept is stamppot met tofublokjes. Vroeger hield ik niet zo van hutspot, maar deze vega hutspot met pastinaak en zoete aardappel is echt heerlijk! Mijn favoriete andijvie stamppot is de stamppot die mijn oma vroeger altijd maakte. Wil je eens wat anders dan de meer klassieke stamppot gerechten? Probeer dan eens mijn preistamppot of deze broccoli stamppot! Kortom, genoeg inspiratie voor een lekkere Hollandse stamppot!

Stamppot met vegetarisch gehakt en appel

De smaakmakers aan deze andijviestamppot zijn appel en vegetarisch gehakt. Het gehakt heb ik gekruid met wat sojasaus. Hierdoor komt er lekker veel smaak in de stamppot! Ik vind vind het persoonlijk super lekker om het vega gehakt een beetje krokant te bakken. Mocht je dit niet lekker vinden? Bak ‘m dan gewoon zacht gaar.
De appel zorgt daarnaast voor wat frisheid en een lekkere bite. Een super lekker combinatie al zeg ik het zelf!

Een heerlijke frisse vega stamppot die je het hele jaar door kunt eten! Dit recept is voor zowel jong als oud een gegarandeerd succes :).

Lekkere vegetarische andijvie recepten

Wil je eens wat anders maken dan een andijvie stamppot met appel en vegetarische gehakt? Probeer dan één van onderstaande vega recepten met andijvie. Stuk voor stuk heerlijke en verassende maaltijden!

Andijviesalade met cottage cheese en croutons van oud brood
Met andijvie kun je veel meer lekkere gerechten maken dan alleen een stamppot. Deze andijviesalade is heerlijk fris en knapperig. De cottage cheese (huttenkase) zorgt voor een lichte dressing en geeft een frisse smaak. De croutons maak je van oud brood. Daarmee is het een heerlijk zero waste recept!
Bekijk recept
Nachoschotel met andijvie
Deze vegetarisch nachoschotel met andijvie is ultiem comfortfood! Vol met groente en toch voelt het als een snack. De ovenschotel is super makkelijk en snel om te maken en je doet je tafelgenoten een groot plezier met deze gezonde twist op de Texmex klassieker. 
Bekijk recept
Andijvie stamppot met vegetarische balletjes en een twist van mijn oma
Andijvie stamppot is één van de lekkerste stamppotten. Het is geen mega zware winter stamppot zoals boerenkool en hutspot, maar juist meer een frisse lente stamppot. Perfect voor de lente en zomer! Check hier het lekkerste recept voor grootmoeders andijviestamppot met vegetarische balletjes.
Bekijk recept
Vegetarische stamppot andijvie

Andijvie stamppot met appel en vegetarisch gehakt

Andijvie stamppot vind ik één van de lekkerste stamppotten. Het is geen mega zware winter stamppot zoals boerenkool en hutspot, maar juist meer een lichte en frisse stamppot. Deze stamppot is een volwaardige vegetarische maaltijd, met vegetarisch gehakt en stukjes appel
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: Aardappel, Andijvie, Andijviestamppot, Vegetarisch, Vegetarisch gehakt
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1,5 kg (geschilde) aardappels
  • 1 blokje groenten bouillon
  • 500 gram andijvie
  • 150 ml melk
  • olijfolie
  • 175 gram vegetarisch gehakt
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 grote appels fris zoet
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat

Instructies

  • Schil de aardappels, was ze en snij in vieren. Kook de aardappels in ruim water met een bouillonblokje in ongeveer 15 minuten gaar. 
  • Bak intussen het gekruid gehakt in een koekenpan in een flinke scheut olijfolie. Voeg 1 eetlepel sojasaus toe en bak ongeveer 4 minuten totdat het gehakt een beetje krokant begint te worden.
    Schil de appels en snij in blokjes. Besprenkel eventueel met wat citroensap zodat de appel niet bruin wordt.
  • Als je verse andijvie hebt, snij deze dan in dunne repen en was en droog de andijvie. 
  • Giet de aardappels af, voeg de melk toe en pureer de aardappels. Breng op smaak met nootmsukaat, zout en peper. Voeg de andijvie, het vegetarisch gehakt en de appel toe, vlak voordat je de stamppot gaat serveren.
    Proef de stamppot en voeg eventueel nog een extra scheutje sojasaus toe voor een intensere smaak.
    (NB. hou je van zachte andijvie door je stamppot, roer de andijvie wat langer door de puree heen, dan wordt het vanzelf zacht). 

Kidsproof tips

  • Kinderen vinden zachte andijvie vaak lekkerder dan knapperige andijvie. Roer de andijvie voor kids daarom wat langer door de puree heen, dan wordt het wat zachter. 

Voedingswaarden

Zout: 494mg | Calcium: 425mg | Vitamine C: 51mg | Vitamin A: 2998IU | Suiker: 3g | Vezels: 15g | Kalium: 2117mg | Cholesterol: 29mg | Calorieën: 431kcal | Verzadigd vet: 6g | Vet: 12g | Eiwitten: 27g | Koolhydraten: 57g | Iron: 14mg

Disclaimer

Dit recept kan affiliate links bevatten. Dit zijn links naar producten of websites, waarbij ik een kleine commissie krijg als jij via die link een aankoop doet. Hiervoor betaal jij niets extra’s. Het is eigenlijk de perfecte manier om Foxilicious te steunen, zonder dat het jou iets kost.

Heb je dit recept gemaakt? Super leuk!Maak een foto en deel deze op Instagram @foxilicious.nl en gebruik hashtag #foxilicious
Pin it Print
Vegetarische curry met tofu Lekker en gevarieerd vegetarisch weekmenu – week 5
Vegan curry met banaan Bananen curry

4 reacties op “Andijvie stamppot met appel en vegetarisch gehakt

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling