Andijvie stamppot
Ik ben niet zo van de aardappelen, groenten, vlees (logisch, als vegetariër), maar een stamppot op z’n tijd vind ik heerlijk! Stamppotten worden meestal geassocieerd met spekjes en rookworst, dus een vegetarische stamppot is voor veel mensen een uitdaging. Deze variant van een andijvie stamppot met appel en vegetarisch gehakt is er eentje voor in de boeken! Zo lekker, fris en smaakvol…dit moet je gewoon proberen!
Lekkere vegetarische stamppotten
Dit recept voor een andijvie stamppot met appel en vegetarisch gehakt is echt geweldig! Maar wist je dat ik nog veel meer lekkere en vegetarische stamppot recepten op mijn website heb staan? Zo ben ik bijvoorbeeld ook gek op boerenkool stamppot. Mijn favo boerenkool recept is stamppot met tofublokjes. Vroeger hield ik niet zo van hutspot, maar deze vega hutspot met pastinaak en zoete aardappel is echt heerlijk! Mijn favoriete andijvie stamppot is de stamppot die mijn oma vroeger altijd maakte. Wil je eens wat anders dan de meer klassieke stamppot gerechten? Probeer dan eens mijn preistamppot of deze broccoli stamppot! Kortom, genoeg inspiratie voor een lekkere Hollandse stamppot!
Stamppot met vegetarisch gehakt en appel
De smaakmakers aan deze andijviestamppot zijn appel en vegetarisch gehakt. Het gehakt heb ik gekruid met wat sojasaus. Hierdoor komt er lekker veel smaak in de stamppot! Ik vind vind het persoonlijk super lekker om het vega gehakt een beetje krokant te bakken. Mocht je dit niet lekker vinden? Bak ‘m dan gewoon zacht gaar.
De appel zorgt daarnaast voor wat frisheid en een lekkere bite. Een super lekker combinatie al zeg ik het zelf!
Een heerlijke frisse vega stamppot die je het hele jaar door kunt eten! Dit recept is voor zowel jong als oud een gegarandeerd succes :).
Lekkere vegetarische andijvie recepten
Wil je eens wat anders maken dan een andijvie stamppot met appel en vegetarische gehakt? Probeer dan één van onderstaande vega recepten met andijvie. Stuk voor stuk heerlijke en verassende maaltijden!
Ingrediënten
- 1,5 kg (geschilde) aardappels
- 1 blokje groenten bouillon
- 500 gram andijvie
- 150 ml melk
- olijfolie
- 175 gram vegetarisch gehakt
- 1 eetlepel sojasaus
- 2 grote appels fris zoet
- zout
- peper
- nootmuskaat
Instructies
- Schil de aardappels, was ze en snij in vieren. Kook de aardappels in ruim water met een bouillonblokje in ongeveer 15 minuten gaar.
- Bak intussen het gekruid gehakt in een koekenpan in een flinke scheut olijfolie. Voeg 1 eetlepel sojasaus toe en bak ongeveer 4 minuten totdat het gehakt een beetje krokant begint te worden. Schil de appels en snij in blokjes. Besprenkel eventueel met wat citroensap zodat de appel niet bruin wordt.
- Als je verse andijvie hebt, snij deze dan in dunne repen en was en droog de andijvie.
- Giet de aardappels af, voeg de melk toe en pureer de aardappels. Breng op smaak met nootmsukaat, zout en peper. Voeg de andijvie, het vegetarisch gehakt en de appel toe, vlak voordat je de stamppot gaat serveren. Proef de stamppot en voeg eventueel nog een extra scheutje sojasaus toe voor een intensere smaak. (NB. hou je van zachte andijvie door je stamppot, roer de andijvie wat langer door de puree heen, dan wordt het vanzelf zacht).
Kidsproof tips
- Kinderen vinden zachte andijvie vaak lekkerder dan knapperige andijvie. Roer de andijvie voor kids daarom wat langer door de puree heen, dan wordt het wat zachter.
Voedingswaarden
Disclaimer
Dit recept kan affiliate links bevatten. Dit zijn links naar producten of websites, waarbij ik een kleine commissie krijg als jij via die link een aankoop doet. Hiervoor betaal jij niets extra’s. Het is eigenlijk de perfecte manier om Foxilicious te steunen, zonder dat het jou iets kost.
Jitske says:
Lekkere manier om andijvie te maken. Zeker met de sojasaus en de frisse appel is het een superlekkere stamppot. De kinderen vonden het ook erg lekker. Die wordt zeker nog vaker gemaakt!
admin says:
Wat leuk dat de kids het ook lekker vonden! Dat is altijd even spannend met rauwe andijvie. Maar op deze manier is het idd wel iets meer kidsproof.
Leuk dat het goed beviel!
Liefs, Nienke