Bietensalade
Deze bietensalade maak ik al jaren. Sterker nog, wij aten dit vroeger heel vaak op vakantie op de camping. Het is namelijk een heerlijke salade voor de lente en zomer. Met een pak voorgekookte bietjes ben je echt in no time (lees: 5 minuten) klaar! Ga je voor verse rauwe bieten? dan ben je wat langer bezig.
Rauwe bieten poffen
Rauwe bieten smaken echt lekkerder dan voorverpakte bieten, maar je bent er wel even mee zoet. Ik pof de rauwe bieten in de oven en dit duurt een uur. Om je niet meteen te demotiveren wil ik er graag bij zeggen, dat je er niet naast hoeft te blijven staan om te zien hoe lekker gaar je bieten worden. Je kunt ze de oven in knallen en gerust iets anders doen, om vervolgens je salade in 5 minuten in elkaar te zetten. Kortom: ben je toch thuis, ga dan voor rauwe biet. Heb je geen tijd? Pak dan de voorverpakte bieten en gun jezelf deze heerlijke salade!
Serveer de salade als lunch, of als bijgerecht met een lekkere aardappelsalade of wat brood met kruidenboter. Denk er een heerlijk zwoele zomerse avond bij en geniet!
Ingrediënten bietensalade
Als je voor voorverpakte bieten kiest, is dit een vliegensvlug saladerecept! De ingrediënten die je voor deze bietensalade nodig hebt zijn:
- 3 bieten
- 150 gram augurk
- 1 kleine rode ui
- 100 gram feta (kun je ook vervangen door vegan feta, of achterwege laten)
- 0,5 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels mayonaise, of plantaardig alternatief
- 2 eetlepels creme fraiche, of plantaardig alternatief
- 0,5 theelepel kerriepoeder
- zout
- peper
- 1 handje verse basilicum
De dressing maak je van creme fraiche, mayonaise, olijfolie en kerriepoeder. Je mengt de ingrediënten simpelweg door elkaar en voegt zout en peper naar smaak toe. That’s it! Simpel, snel en super smaakvol!
Meer recepten met rode biet
Ben jij net als ik fan van rode biet? En ben je op zoek naar meer lekkere recepten met bieten? Dan ben je bij mij aan het juiste adres! Naast salades kun je namelijk veel meer lekkere gerechten maken met biet. Van een zelfgemaakte rode bietenburger tot bietensoep met geitenkaas crème. Het is allemaal verrukkelijk!
Bietensalade
Ingrediënten
- 3 biet rauw of voorgekookt
- 150 gram augurk
- 1 kleine rode ui
- 100 gram feta
- 0,5 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels creme fraiche
- 0,5 theelepel kerriepoeder
- zout
- peper
- 1 handje verse basilicum
Instructies
- Indien je rauwe bieten hebt, moet je die eerst garen. Was de bieten goed en pak 3 vellen aluminiumfolie. Leg op elk vel 1 biet en besprenkel deze met olijfolie. Pak de bieten goed in en leg ze een uur lang in de oven op 180 graden. Haal de bieten vervolgens uit de oven. Was ze onder de koude kraan en ontdoe ze van de schil.
- Snij de bieten in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm en doe de bieten in een slakom.
- Schil de ui en snij deze fijn. Snij ook de augurk in stukjes en voeg beide toe aan de bieten. Kruimel de feta over de bieten.
- Maak een dressing van creme fraiche, mayonaise, olijfolie en kerriepoeder. Voeg zout en peper naar smaak toe. Meng de dressing door de bieten.
- Hak de basilicum fijn en strooi over de bietensalade. Klaar is je heerlijke salade!
Kidsproof tips
- Veel kinderen houden van bietjes, dus deze salade is een geschikte salade om je kind voor te schotelen.Â
- Is jouw kind nog geen saladefan (zoals de mijne)? Geef hem dan een apart bakje met bieten zonder de rest van de ingrediënten.Â
Review