Restjes opmaken
Deze soep maakte ik toen we laat terug kwamen van familiebezoek. Ik had geen zin om te koken, maar wilde wel gezond eten. Ik ben de koelkast in gedoken en vond nog wat verlepte groente die bijna op de nominatie stonden om weg te gooien. En dat vind ik zonde, dus ik moest wat met die groente. Mijn kinderen waren die dag erg moe, dus dan kies ik voor een strijdloze maaltijd. Ze zijn gek op soep, dus dat werd de bestemming voor mijn groente.
Gezonde maaltijdsoep
Met een hoop groente, tomatenblokjes en wat pasta maak je in een handomdraai een gezonde maaltijdsoep. In Italië noemen ze deze soep Minestrone. Het is een soep die is ontstaan om restjes pasta op te maken. Super duurzaam volk eigenlijk, die Italianen.
Er zit maar 150 gram pasta in deze soep, dus het aantal koolhydraten valt mee. Wil je een lichtere soep, of wil je de soep serveren als voorgerecht? Laat dan de pasta en/of de kikkererwten achterwege.
Vegetarische soep recepten
Mijn kinderen zijn gek op soep, dus bij ons staat het regelmatig op tafel. Ik vind soep ook ideaal om te koken omdat het vaak snel klaar is en je het heel makkelijk van tevoren kunt klaarmaken. Ben je geïnspireerd geraakt om vaker soep te koken? Probeer dan ook eens mijn tomaten gnocchi soep, maissoep, bietensoep, verse tomatensoep, geroosterde pompoensoep, zoete aardappelsoep, Thaise noedelsoep of courgettesoep. Of bekijk al mijn soepen op mijn speciale soep pagina.
Gevulde Italiaanse groentesoep
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 stengels bleekselderij
- 2 wortel
- 1 paprika
- 400 gram tomatenblokjes
- 1200 ml water
- 250 gram cherrytomaten
- 150 gram pasta naar keuze
- 3 groente bouillonblokjes
- 70 gram tomatenpuree
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel gedroogde basilicum
- 1 theelepel basterdsuiker
- 1 courgette
- 240 gram kikkererwt uitlekgewicht
Instructies
- Snij de ui en knoflook fijn. Verwarm een scheut olijfolie in een soeppan en bak hierin de ui en knoflook voor 2 minuten.
- Schil intussen de wortel en snij in plakjes. Was de paprika, cherrytomaten en bleekselderij en snij de paprika in blokjes en de bleekselderij in plakjes. Snij de cherrytomaten in de lengte doormidden. Voeg de groente toe en bak ongeveer 5 minuten mee.
- Blus de groente af met de tomatenblokjes en het water. Doe de tomatenpuree, bouillonblokjes, suiker en de gedroogde kruiden erbij en voeg ook de pasta toe. Breng de soep nu voorzichtig aan de kook en laat ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen.
- Snij de courgette in julienne reepjes (ik gebruikte hiervoor een mandoline). Voeg de courgette en de uitgelekte kikkererwten de laatste 2 minuten toe aan de soep. Breng op smaak met zout en peper.
Kidsproof tips
- Kinderen houden meestal niet van ‘stukjes’, dat is simpel. Deze soep ziet er daarom ook niet zo aantrekkelijk uit voor kids. Toch hebben mijn kinderen ontzettend gesmuld van deze soep!
- Ik heb de soep voor hen gepureerd. Hiermee zijn de stukjes verdwenen en heb je een gladde tomatensoep. Je kind heeft niet door hoeveel groente hij naar binnen werkt met deze soep :).Â
Review