Lekker vegan hutspot recept
Hutspot is een typisch Hollandse stamppot op basis van wortel, ui en aardappel. Oorspronkelijk hoort ook pastinaak in een goede hutspot, dus die zit ook in dit recept. Pastinaak geeft net even een lekkere twist aan deze Hollandse stamppot klassieker.
Hoe krijg je hutspot op smaak?
De belangrijkste ingredienten in hutspot zijn natuurlijk wortel, ui en aardappel. Ik vind hutspot altijd het lekkerst, als er ook pastinaak in zit. Daarnaast zijn kruidnagels een hele belangrijke smaakmaker. Dit geeft een heerlijk winterse smaak aan de stamppot. Een klontje (vegan) boter zorgt voor wat extra romigheid. Tot slot breng je de hutspot natuurlijk op smaak met zout en peper.
Hoe maak je vegan rendang?
Hutspot met vegan rendang is echt een topcombinatie. De Aziatische kruiden geven een heerlijke twist aan de Hollandse stamppot. Vegan rendang kun je zelf maken van bijvoorbeeld oesterzwammen of jackfruit. In dit recept heb ik voorverpakte rendang van Boon bonen gebruikt (niet gesponsord). Ik vind dit een heerlijke rendang, dus een prima alternatief als je geen tijd hebt om zelf rendang te maken.
Welke ingredienten heb je nodig vegan hutspot?
Haal de volgende ingredienten in huis voor vegan hutspot met rendang voor 4 personen:
- 500 gram wortel
- 250 gram ui
- 1250 gram aardappel
- 300 gram pastinaak
- 2 blokjes groente bouillon
- 3 kruidnagels
- 50 gram (vegan) boter
- 0,5 theelepel nootmuskaat
- zout
- peper
- 550 gram vegan rendang Kant en klaar van Boon of Rootz of zelfgemaakt
Meer vegan stamppot recepten
In het winterseizoen is het heerlijk om stamppot te eten. Wil je meer vegan stamppot recepten proberen? Probeer dan eens een van deze recepten:
Ingrediƫnten
- 500 gram wortel
- 250 gram ui
- 1250 gram aardappel
- 300 gram pastinaak
- 2 blokjes groente bouillon
- 3 kruidnagels
- 50 gram (vegan) boter
- 0,5 theelepel nootmuskaat
- zout
- peper
- 550 gram vegan rendang Kant en klaar van Boon of Rootz of zelfgemaakt
Instructies
- Schil de wortel, pastinaak en aardappel en rasp ze vervolgens (doe ik in de keukenmachine) of snijd ze in stukjes.Snij de ui in ringen.
- Doe de ui samen met de aardappel, pastinaak en wortel in een pan met ruimkokend water. Voeg de bouillonblokjes en kruidnagel toe en kook de groenten in ongeveer 20 minuten gaar.Giet de groenten af en bewaar een beetje kookvocht. Verwijder de kruidnagel.
- Bereid de rendang volgens de aanwijzingen op de verpakking of het recept.
Kidsproof tips
- Kinderen vinden hutspot vaak lekkerder als je de stamppot met de stafmixer pureert. Zo is het net wat minder grof.
- Vervang de rendang eventueel door vegetarische balletjes voor je kind.Ā
Voedingswaarde
* Sommige links op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer hierover in de disclaimer
Review