Lekker vegan hutspot recept

Hutspot is een typisch Hollandse stamppot op basis van wortel, ui en aardappel. Oorspronkelijk hoort ook pastinaak in een goede hutspot, dus die zit ook in dit recept. Pastinaak geeft net even een lekkere twist aan deze plantaardige variant van de Hollandse stamppot klassieker.

Hoe krijg je hutspot op smaak?

De belangrijkste ingredienten in hutspot zijn natuurlijk wortel, ui en aardappel. Ik vind hutspot altijd het lekkerst, als er ook pastinaak in zit. Daarnaast zijn kruidnagels een hele belangrijke smaakmaker. Dit geeft een heerlijk winterse smaak aan de stamppot. Een klontje (vegan) boter zorgt voor wat extra romigheid. Tot slot breng je de hutspot natuurlijk op smaak met zout en peper.

Recept voor vegan hutspot
Hutspot met vegan rendang

Hoe maak je vegan rendang?

Hutspot met vegan rendang is echt een topcombinatie. De Aziatische kruiden geven een heerlijke twist aan de Hollandse stamppot. Vegan rendang kun je zelf maken van bijvoorbeeld oesterzwammen of jackfruit. In dit recept heb ik voorverpakte rendang van Boon bonen gebruikt (niet gesponsord). Ik vind dit een heerlijke rendang, dus een prima alternatief als je geen tijd hebt om zelf rendang te maken.

5 onmisbare vegetarische recepten

Wil je vaker vegetarisch eten en kun je wel wat hulp gebruiken?

✓ e-book met 5 vega recepten

Makkelijk om te maken

✓ Voor slechts 2,99

vegetarische recepten

Welke ingredienten heb je nodig vegan hutspot?

Haal de volgende ingredienten in huis voor vegan hutspot met rendang voor 4 personen:

  • 500 gram wortel
  • 250 gram ui
  • 1250 gram aardappel
  • 300 gram pastinaak
  • 2 blokjes groente bouillon
  • 3 kruidnagels
  • 50 gram (vegan) boter
  • 0,5 theelepel nootmuskaat
  • zout
  • peper
  • 550 gram vegan rendang Kant en klaar van Boon of Rootz of zelfgemaakt

Meer vega en vegan stamppot recepten

In het winterseizoen is het heerlijk om stamppot te eten. Wil je meer vega en vegan stamppot recepten proberen? Probeer dan eens een van deze recepten:

Vegan Aziatische andijviestamppot met tofu
Op zoek naar een lekker recept met andijvie, maar wil je eens wat anders dan de traditionele andijvie stamp? Dan moet je beslist deze Aziatische andijvie stamppot maken!
Bekijk recept
Recept voor vegan andijvie stamppot
Bloemkool stamppot met tempeh
Bloemkool stamppot met tempeh. Dit is een heerlijke en makkelijke vegetarische stamppot met bloemkool. De knapperige tempeh stukjes maken het helemaal af.
Bekijk recept
Stamppot met spruitjes en zoete aardappel
Dit is een lekker gezond 's winterse stamppot met zoete aardappel en spruitjes. Een lichte comfort food maaltijd. Deze stamppot is super makkelijk om te maken en staat binnen 20 minuten op tafel.
Bekijk recept
Recept voor vegan hutspot

Hutspot met vegan rendang

Hutspot is een stamppot gemaakt van aardappel, wortel en ui. Je maakt hutspot heel eenvoudig zelf. Serveer met lekker spicy vegan rendang en je hebt een super smaakvol gerecht!
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Keuken: Hollands
Trefwoord: 3 oktober, Hutspot, Kidsproof, Leids ontzet, Vegetarisch
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram wortel
  • 250 gram ui
  • 1250 gram aardappel
  • 300 gram pastinaak
  • 2 blokjes groente bouillon
  • 3 kruidnagels
  • 50 gram (vegan) boter
  • 0,5 theelepel nootmuskaat
  • zout
  • peper
  • 550 gram vegan rendang Kant en klaar van Boon of Rootz of zelfgemaakt

Instructies

  • Schil de wortel, pastinaak en aardappel en rasp ze vervolgens (doe ik in de keukenmachine) of snijd ze in stukjes.
    Snij de ui in ringen.
  • Doe de ui samen met de aardappel, pastinaak en wortel in een pan met ruimkokend water. Voeg de bouillonblokjes en kruidnagel toe en kook de groenten in ongeveer 20 minuten gaar.
    Giet de groenten af en bewaar een beetje kookvocht. Verwijder de kruidnagel.
  • Bereid de rendang volgens de aanwijzingen op de verpakking of het recept.

Kidsproof tips

  • Kinderen vinden hutspot vaak lekkerder als je de stamppot met de stafmixer pureert. Zo is het net wat minder grof.
  • Vervang de rendang eventueel door vegetarische balletjes voor je kind. 

Voedingswaarde

Calorieën: 665kcalKoolhydraten: 99gEiwitten: 34gVet: 17gVerzadigd vet: 4gMeervoudig onverzadigd vet: 7gEnkelvoudig onverzadigd vet: 5gTrans Fat: 0.1gZout: 871mgKalium: 2384mgVezels: 20gSuiker: 16gVitamin A: 21368IUVitamine C: 85mgCalcium: 187mgIron: 6mg

* Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees meer in mijn disclaimer

Recept voor vegan hutspot
Hutspot met vegan rendang

Wat is hutspot?

Hutspot is een traditioneel Nederlands stamppot gerecht dat bestaat uit gestampte aardappelen, wortelen en uien.

Hoe maak je hutspot vegetarisch?

Om hutspot vegetarisch te maken, kun je simpelweg het vlees weglaten en ervoor kiezen om groenten toe te voegen voor extra smaak. Je kunt bijvoorbeeld paddenstoelen, paprika’s, bloemkool of pastinaak toevoegen.

Hoe kan ik hutspot op smaak brengen zonder vlees?

Als je het vlees weglaat, kun je extra kruiden toevoegen, zoals tijm, laurierblad of rozemarijn. Daarnaast is het lekker om bouillon of miso pasta toe te voegen om een ​​heerlijke umami-smaak te krijgen.

Kan ik hutspot maken zonder aardappelen?

Hoewel aardappelen een belangrijk ingrediënt zijn in hutspot, kun je ze vervangen door pastinaak of knolselderij. Het smaakt wel anders dan de klassieke hutspot, maar is ook een heerlijk gerecht!