Ik heb eerder een Kung Pao recept gedeeld en daarin gaf ik al aan dat ik meer Kung Pao recepten zou delen. Het eerdere gerecht is met rijst en deze keer heb ik de variant met noedels gemaakt. Ook een heerlijke combinatie!
Kung Pao met tofu
Kung Pao met kip is een populair gerecht uit China. De maaltijd wordt bereid met kip, groente, pinda’s en een traditionele woksaus. Ik heb mijn vegetarische variant hier op gemaakt met tofublokjes.
Eerder deelde ik al mijn ‘geheime’ bereiding van tofublokjes. Ik vind dit het allerlekkerst als ze lekker krokant zijn. En dat doe je als volgt: leg 2 vellen keukenpaper op een bord of snijplank en leg daar de tofu op. Dek af met 2 vellen keukenpapier en leg daar bovenop iets zwaars (een boek of een zware houten snijplank). Laat het zo een half uurtje staan en tadaaa… het vocht is uit de tofu getrokken waardoor je deze lekker knapperig kunt bakken!
Ben je ook gek op tofu? Check dan zeker eens mijn top 10 met lekkerste tofu recepten!
Ingrediënten voor Kung Pao tofu
- 250 gram (volkoren noedels)
- 500 gram tofu (2 blokken)
- 2 eetlepels maisena
- cayennepeper
- zout
- 5 eetlepels sesamolie
- 2 rode paprika’s
- 2 groene paprika’s
- 1 bosje lente-ui
- 150 gram cashewnoten
- 3 cm verse gember
- 3 teentjes knoflook
- 1 chilipeper
Kung Pao saus
- 60 ml sojasaus
- 50 ml (rijst)azijn of evt natuurazijn
- 2 eetlepels suiker
- 1 eetlepel gembersiroop
Meer recepten met noedels
Kung Pao Tofu
Ingrediënten
- 250 gram (volkoren noedels)
- 500 gram tofu (2 blokken)
- 2 eetlepels maisena
- cayennepeper
- zout
- 5 eetlepels sesamolie
- 2 paprika
- 2 paprika
- 1 bosje bosui
- 150 gram cashewnoten
- 3 cm gember
- 3 teentjes knoflook
- 1 chilipeper
Kung Pao saus
- 60 ml sojasaus
- 50 ml (rijst)azijn of evt natuurazijn
- 2 eetlepels suiker
- 1 eetlepel gembersiroop
Optioneel, om te garneren
- sesamzaad
Instructies
- We gaan eerst het vocht uit de tofu halen. Pak een bord en leg hierop een opgevouwen schone theedoek of 2 keukenpapiertjes. Leg hierop de tofu en dek af met nog een theedoek of keukenpapiertjes. Leg hierop iets zwaars, zoals een paar kookboeken en laat de tofu 30 minuten staan. Hierdoor trekt het vocht uit de tofu, waardoor je de tofu lekker crispy kunt krijgen bij het bakken.
- Maak de Kung Pao saus door de sojasaus, azijn, gembersiroop en suiker in een kom te mengen. Zet apart.
- Snij de tofu in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm. Doe de tofu in een kom en strooi de maizena erover. Hussel voorzichtig zodat alle blokjes goed zijn bedekt met de maizena. Strooi wat zout en cayennepeper over de tofu.
- Verwarm een flinke hapjespan op het vuur en doe 2 eetlepels sesamolie in de pan. Bak hierin de helft tofublokjes totdat alle kanten van de blokjes lichtbruin kleuren. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Herhaal dit met de andere helft van de tofu. Haal de tofu uit de pan en zet even apart.
- Verwarm de laatste eetlepel sesamolie in de pan. Schil intussen de knoflook, chilipeper (zonder zaadlijsten) en gember en snij deze fijn. Snij de paprika's en lente-ui in grove stukkenBak de groente, samen met de cashewnoten ongeveer 4 minuten op heet vuur in de pan. Voeg de Kung Pao saus en de tofu toe en zet het vuur wat lager. Laat nog even 2 minuten pruttelen.
- Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en zet apart.
- Serveer met de Kung Pao tofu met de noedels Garneer eventueel met wat sesamzaad.
Kidsproof tips
- Mijn kinderen zijn gek op wokgerechten én op tofu. Het liefst eten ze het met noedels. Je kunt de noedels echter ook vervangen door rijst
- Geen paprikafans in jouw gezin? Vervang de paprika dan door champignons of courgette.
- De tofu kun je eventueel iets kleiner snijden om makkelijk hapklaar te maken voor de kleinere kids.
- De chilipeper kun je achterwege laten als je het gerecht niet te pittig wilt hebben.
Review