Lasagnerolletjes met ricotta en gegrilde courgette

          Vegetarische canneloni

Lasagnerolletjes of cannelloni?

Deze heerlijke lasagnerolletjes hebben wat weg van cannelloni, maar zijn toch net even anders. Cannelloni is een pastasoort en heeft de vorm van een ronde pijp. Vrij vertaald uit het Italiaans is dit dan ook ‘grote pijpen’. Ik heb voor dit recept gebruik gemaakt van verse lasagnebladen. Vul de rolletjes met het ricottamengsel en de courgette. Daarna rol je ze op en zet je ze rechtop in de tomatensaus. Je kan er ook voor kiezen om ze plat neer te leggen in de saus en dan bakken in de oven. Vergeet vooral de geraspte kaas niet, deze zorgt voor een lekker knapperig laagje. Dit gerecht is wat mij betreft kidsproof. Mijn kinderen zijn sowieso dol op alles wat lasagne heet, maar de lekkere saus en het kaaslaagje maken het helemaal af!

Wat is ricotta?

Voor mijn recepten maak ik vaker gebruik van ricotta, maar wat is dit eigenlijk? Ricotta is een zachte, milde kaas van Italiaanse afkomst. De kaas wordt gemaakt van het restproduct ‘de wei’. De restjes worden opnieuw gekookt en tadaaa, daar heb je deze heerlijke kaas! Ricotta kan zowel in zoete als hartige gerechten gebruikt worden. Ik heb bijvoorbeeld eerder een heerlijke spinazietaart hiermee gemaakt. Maar ook in de groente lasagne doet de ricotta het goed!

Ingrediënten voor de lasagnerolletjes

Gegrilde courgette

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 2 courgettes

Lasagne rolletjes

  • 250 gram verse lasagnebladen
  • 250 gram ricotta
  • 200 gram roomkaas light
  • 1 citroen
  • 1 theelepel verse tijm

Tomatensaus

  • olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 350 gram tomaten frito
  • 500 gram cherrytomaat
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • zout
  • peper

Overig

  • 40 gram geraspte (Parmezaanse) kaas

Meer Italiaanse recepten

Pizza met rode kool en buffelmozzarella
Rode kool is niet het eerste ingrediënt waar je aan denkt bij de lekkerste vegetarische pizza van de wereld. Maar dat is het wel, beloofd! Deze pizza met rode kool verandert je pizza leven.
Bekijk recept
Gevulde Italiaanse groentesoep
Deze Italiaanse maaltijdsoep maak je in een handomdraai en is ideaal om restjes groente in te verwerken. Snel klaar en super smaakvol!
Bekijk recept
Caponata met aubergine en paprika
Caponata is een Italiaanse groentestoof met aubergine, paprika en kappertjes. Het heeft een lekker zoetzure smaak en zachte structuur. Eet de caponata met brood of pasta.
Bekijk recept

Meer lasagne recepten

Makkelijke vegetarische eenpanslasagne
Voor deze lasagne heb je geen oven nodig. Met 1 pan tover je in no time dit heerlijke vegetarische gerecht op tafel. De eenpans lasagne zit vol met heerlijke groente. Puur comfort food en dat terwijl het super makkelijk is om te maken!
Bekijk recept
Vegetarische lasagnette met gegrilde zomergroente
Ben je gek op lasagne, maar wil je een keer iets anders? Dan is dit het perfecte recept voor jou. Gegrilde groente met lasagnette, daarmee maak je een ontzettend lekkere vegetarische maaltijd!
Bekijk recept
De beste vegetarische lasagne
Deze vegetarische lasagne zit vol met verse groente en is afgetopt met zelfgemaakte bechamelsaus. Makkelijk te meal preppen en op te warmen in de oven na een drukke werkdag.
Bekijk recept
Recept voor groente lasagne
Vegetarische canneloni

Lasagnerolletjes met ricotta en gegrilde courgette

Canneloni, maar dan net even anders. Deze vegetarische lasagnerolletjes maak je met verse lasagnebladen, gegrilde courgette en ricotta. De rolletjes zijn bedekt met een lekkere zelfgemaakte tomatensaus. Heerlijk Italiaans comfort food!
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Oventijd: 15 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 594kcal
Auteur: Nienke – Foxilicious

Ingrediënten

Gegrilde courgette

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 2 courgettes

Lasagne rolletjes

  • 250 gram verse lasagnebladen
  • 250 gram ricotta
  • 200 gram roomkaas light
  • 1 citroen
  • 1 theelepel verse tijm

Tomatensaus

  • olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 350 gram tomaten frito
  • 500 gram cherrytomaat
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • zout
  • peper

Overig

  • 40 gram geraspte (Parmezaanse) kaas

Instructies

Tomatensaus

  • Snij de ui en knoflook voor de tomatensaus fijn.
  • Verwarm een scheut olijfolie in een hapjespan en bak hierin de ui en knoflook. Voeg de tomatenfrito toe.
    Was de cherrytomaten en snij doormidden. Voeg toe aan de tomatensaus. Breng op smaak met de Italiaanse kruiden, zout en peper en laat 15-30 minuten pruttelen.
  • Doe de helft van de tomatensaus in een ovenschaal.

Gegrilde courgette

  • Was de courgettes en snij ze in de lengte in dunne plakken. Dit kan met de kaasschaaf of mandoline.
    Doe 3 eetlepels olijfolie, 1 theelepel Italiaanse kruiden en een fijn gesneden teentje knoflook in een kom. Doe de courgette slierten hierbij en meng goed. Breng op smaak met zout en peper.
  • Grill de courgette in een grillpan of grillijzer totdat ze aan beide kanten mooie grillstrepen hebben. Zet apart.

Lasagne rolletjes

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng de ricotta en de roomkaas. Voeg de tijm toe. Was de citroen en rasp de schil over het ricottamengsel. Roer goed door. Breng op smaak met zout en peper
  • Snij de lasagnebladen in de breedte doormidden.
    Smeer ieder lasagnevel in met het ricottamengsel. Leg er een courgettelint op (eventueel eerst doormidden snijden). Rol nu het lasagnevel op en zet in de ovenschaal, in de tomatensaus. Herhaal dit met de overige lasagnevellen.

Overig

  • Giet de rest van de tomatensaus over de rolletjes en strooi de geraspte kaas erover. Bak ongeveer 15-20 minuten in de oven tot de kaas mooi gesmolten is.

Kidsproof tips

  • Deze lasagnerolletjes vonden mijn kinderen om te smullen! 
  • De tomatensaus kun je extra kidsproof maken door te pureren
  • De courgette in de lasagnerolletjes zit verstopt, dus grote kans dat je kind dit gewoon op eet! 

Voedingswaarde

Zout: 581mg | Calcium: 415mg | Vitamine C: 62mg | Vitamin A: 2089IU | Suiker: 19g | Vezels: 8g | Kalium: 1292mg | Cholesterol: 68mg | Calorieën: 594kcal | Enkelvoudig onverzadigd vet: 6g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Verzadigd vet: 12g | Vet: 21g | Eiwitten: 28g | Koolhydraten: 76g | Iron: 4mg

Disclaimer

Dit recept kan affiliate links bevatten. Dit zijn links naar producten of websites, waarbij ik een kleine commissie krijg als jij via die link een aankoop doet. Hiervoor betaal jij niets extra’s. Het is eigenlijk de perfecte manier om Foxilicious te steunen, zonder dat het jou iets kost.

Heb je dit recept gemaakt? Super leuk!Maak een foto en deel deze op Instagram @foxilicious.nl en tag #foxilicious
Pin it Print
Vegan curry met pindakaas en zelfgemaakte currysaus Vegan pindacurry met bloemkool en linzen
Aardappelsalade met pesto Vegetarische aardappelsalade

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling