Een keer iets anders met spruitjes

Spruitjes is een typische herfst en winter groente. In Nederland zijn ze in het seizoen van oktober t/m half februari. En hoe lekker is het om dan veel gerechten met spruitjes te eten. Je kunt natuurlijk kiezen voor een klassieke aardappelen groente vlees met spruitjes, maar wat denk je van een spruitjes salade? Dat is echt even iets anders en ontzettend lekker!

Spruitjes salade: rauw of gebakken?

Spruitjes salade kun je zowel rauw, als kort gebakken eten. Het makkelijkst is natuurlijk om de salade rauw te serveren. Dat scheelt weer een handeling. Maar je kunt de salade ook even kort bakken en de dressing er aan het eind door roeren. Beide is mogelijk en beide opties zijn heerlijk.

Tahini dressing als perfecte vegan saladedressing

Een lekkere salade valt of staat natuurlijk met een goede dressing. En met deze tahini dressing zit je wel goed. De dressing is helemaal vegan. Je maakt de dressing met tahini (sesampasta), mosterd, ahornsiroop, citroensap en een teentje knoflook. Je kunt het ook gebruiken om andere salades mee op te fleuren.

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

✓ E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

✓ Makkelijk om te maken

✓ Binnen 15-25 minuten op tafel

✓ Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Salade met spruitjes vegan
Spruitjes salade met tahini dressing en mandarijn

Ingrediënten voor spruitjes salade

Deze salade staat binnen 10 minuten op tafel. Het meeste werk is om de harde onderkanten van de spruitjes te verwijderen. Je kunt de spruitjes natuurlijk ook schoongemaakt kopen. Dat scheelt weer tijd. Voor deze salade heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 250 gram spruitjes
  • 1 handje cashewnoten
  • 2 mandarijnen

Dressing

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel tahini sesampasta
  • 2 theelepels mosterd
  • 1 theelepel ahornsiroop
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 teentje knoflook
  • zout
  • peper

Meer lekkere vegetarische salade recepten

Salades, ik kan er zelf geen genoeg van krijgen. In de zomer staat er iedere dag wel een salade bij mij op tafel. Maar ook in de winter kun je dus heel goed salades eten. Denk maar aan deze salade. Andere winterse salade opties zijn:

Salade met postelein, geroosterde pompoen, linzen, geitenkaas en pesto
Een lekkere herfstsalade met gegrilde pompoen en linzen. Een echte verwarmende salade met een lekkere dressing van pesto.
Bekijk recept
Boerenkoolsalade met gegrilde pompoen, granaatappel, geitenkaas en geroosterde amandelen
Wil jij een keer iets anders maken met boerenkool dan stamppot? Probeer dan eens deze super lekkere boerenkoolsalade! Een ideale vegetarische lunch of bijgerecht! Niet moeilijk, super smaakvol en lekker voedzaam!
Bekijk recept
Maaltijdsalade met gegrilde pastinaak, venkel en muntpesto
Dit is een heerlijke en gezonde plantaardige maaltijdsalade. Een smaakbommetje vol met verse groente, zoals pastinaak, venkel en postelein. De muntpesto maakt het helemaal af. Een lekkere salade voor lunch, of als voorgerecht, bijgerecht of hoofdgerecht.
Bekijk recept

Salade met spruitjes vegan
Spruitjes salade met tahini dressing en mandarijn

Spruitjes salade met tahini dressing

Wist je dat spruitjes ontzettend lekker zijn om als salade te eten? Het is ook nog eens heel makkelijk om te maken. Met een heerlijke tahini dressing, mandarijntjes en cashewnoten heb je super snel een lekkere verrassende vegan salade.
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 10 minuten
GangBijgerecht
KeukenFusion
TrefwoordKidsproof, Spruitjes, Tahin dressing, Vegan
Porties4 personen

Ingrediënten

  • 250 gram spruit
  • 1 handje cashewnoten
  • 2 mandarijnen

Dressing

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel tahini sesampasta
  • 2 theelepels mosterd
  • 1 theelepel ahornsiroop
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 teentje knoflook
  • zout
  • peper

Instructies

  • Was de spruitjes en verwijder de harde onderkant. Rasp de spruiten grof in een food processor.
  • Maak de tahin dressing door de olijfjolie met de tahini mosterd, ahornsiroop, citroensap en een fijn gesneden teentje knoflook te mengen. Voeg eventueel wat water toe om vloeibaarder te krijgen. Breng op smaak met zout en peper.
  • Schil de mandarijnen en snij de partjes doormidden.
    Verwarm de cashewnoten kort in een pan op het vuur totdat ze mooi goudbruin zijn.

Kidsproof tips

  • Met deze salade maak je waarschijnlijk geen vrienden bij je kind. Maar het is altijd goed om te proberen of je kind het lekker vindt. 
  • Geen succes? Geef je kind dan een bakje rauwkost. Dan kunnen jullie beide genieten van een lekkere salade.Â