Een keer iets anders met spruitjes
Spruitjes is een typische herfst en winter groente. In Nederland zijn ze in het seizoen van oktober t/m half februari. En hoe lekker is het om dan veel gerechten met spruitjes te eten. Je kunt natuurlijk kiezen voor een klassieke aardappelen groente vlees met spruitjes, maar wat denk je van een spruitjes salade? Dat is echt even iets anders en ontzettend lekker!
Spruitjes salade: rauw of gebakken?
Spruitjes salade kun je zowel rauw, als kort gebakken eten. Het makkelijkst is natuurlijk om de salade rauw te serveren. Dat scheelt weer een handeling. Maar je kunt de salade ook even kort bakken en de dressing er aan het eind door roeren. Beide is mogelijk en beide opties zijn heerlijk.
Tahini dressing als perfecte vegan saladedressing
Een lekkere salade valt of staat natuurlijk met een goede dressing. En met deze tahini dressing zit je wel goed. De dressing is helemaal vegan. Je maakt de dressing met tahini (sesampasta), mosterd, ahornsiroop, citroensap en een teentje knoflook. Je kunt het ook gebruiken om andere salades mee op te fleuren.
Ingrediënten voor spruitjes salade
Deze salade staat binnen 10 minuten op tafel. Het meeste werk is om de harde onderkanten van de spruitjes te verwijderen. Je kunt de spruitjes natuurlijk ook schoongemaakt kopen. Dat scheelt weer tijd. Voor deze salade heb je de volgende ingrediënten nodig:
- 250 gram spruitjes
- 1 handje cashewnoten
- 2 mandarijnen
Dressing
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel tahini sesampasta
- 2 theelepels mosterd
- 1 theelepel ahornsiroop
- 1 eetlepel citroensap
- 1 teentje knoflook
- zout
- peper
Meer lekkere vegetarische salade recepten
Salades, ik kan er zelf geen genoeg van krijgen. In de zomer staat er iedere dag wel een salade bij mij op tafel. Maar ook in de winter kun je dus heel goed salades eten. Denk maar aan deze salade. Andere winterse salade opties zijn:
Spruitjes salade met tahini dressing
Ingrediënten
- 250 gram spruit
- 1 handje cashewnoten
- 2 mandarijnen
Dressing
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel tahini sesampasta
- 2 theelepels mosterd
- 1 theelepel ahornsiroop
- 1 eetlepel citroensap
- 1 teentje knoflook
- zout
- peper
Instructies
- Was de spruitjes en verwijder de harde onderkant. Rasp de spruiten grof in een food processor.
- Maak de tahin dressing door de olijfjolie met de tahini mosterd, ahornsiroop, citroensap en een fijn gesneden teentje knoflook te mengen. Voeg eventueel wat water toe om vloeibaarder te krijgen. Breng op smaak met zout en peper.
- Schil de mandarijnen en snij de partjes doormidden.Verwarm de cashewnoten kort in een pan op het vuur totdat ze mooi goudbruin zijn.
Kidsproof tips
- Met deze salade maak je waarschijnlijk geen vrienden bij je kind. Maar het is altijd goed om te proberen of je kind het lekker vindt.Â
- Geen succes? Geef je kind dan een bakje rauwkost. Dan kunnen jullie beide genieten van een lekkere salade.Â
Review