Vega tortellini ovenschotel
Mijn kinderen zijn gek op tortellini met kaasvulling. Ze noemen tortellini ‘rondjes pasta’. Als ik hen vraag wat ze willen eten, dan hoor ik heel vaak: rondjes pasta! Ze bedoelen dan dit recept. Ik word dat recept zelf echter weleens een beetje zat. Het liefst kook ik zo vaak mogelijk iets nieuws. Daarom ben ik gaan experimenteren met andere tortellini recepten. En dit recept voor tortellini ovenschotel pakte geweldig goed uit!
Pesto en tortellini van KoRo
Voor deze tortellini gebruikte ik de vegan pesto van KoRo. Ik vind dit zelf een super fijne pesto. Bij KoRo hebben ze ook vegetarische tortellini met spinazie en ricotta. Die heb ik ook weleens gebruikt om deze ovenschotel te maken. Let op: het is wel verse tortellini, dus je hebt iets meer nodig (ongeveer 130-150 gram pp) dan bij gedroogde tortellini. Daarnaast heeft het een kortere kooktijd. Houd daar dus rekening mee. Wil je de producten bestellen bij KoRo? Gebruik dan code FOXI voor korting op je hele bestelling.
Hoe maak je pastasaus kidsproof?
Tortellini met kaas kun je prima voorschotelen aan je kinderen. Het is ook makkelijk om met je handen te eten. In potentie dus super kidsproof. De stukjes groente in dit recept kunnen echter voor problemen zorgen. Dit is heel eenvoudig op te lossen door de gebakken groente te pureren voordat je de pasta toevoegt. Zo maak je de pastasaus kidsproof!
Meer vegetarische pasta recepten
Ben je ook zo gek op pasta? Probeer dan ook eens één van mijn andere pasta recepten.
Ingrediënten voor vega tortellini ovenschotel
Haal de volgende ingrediënten in huis voor 4-6 personen.
- 440 gram gedroogde tortellini met kaasvulling
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 paprika’s
- 1 courgette
- 250 gram champignons
- 500 gram tomaten
- 90 gram groene pesto
- zout
- peper
- 100 gram geraspte kaas
De bereiding vind je verderop op deze pagina in de receptkaart.
Makkelijke tortellini ovenschotel met pesto
Ingrediënten
- 440 gram gedroogde tortellini met kaasvulling
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 paprika
- 1 courgette
- 250 gram champignon
- 500 gram tomaten
- 90 gram groene pesto
- zout
- peper
- 100 gram geraspte kaas
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden en zet een ovenschaal klaar.
- Kook de tortellini volgens de verpakking al dente. Giet af en zet apart.
- Verwarm een scheutje olijfolie in een hapjespan. Snij de ui en knoflook fijn en bak 2 minuten in de pan.
- Was de paprika en courgette. Snij de paprika, courgette en champignons in stukjes. Doe de groente in de pan en bak ongeveer 6 minuten.
- Was de tomaten en snij in stukjes. Voeg toe aan de pan en bak 4 minuten mee. Voeg de pesto toe en roer door de groente. Roer de gekookte tortellini erdoor. Breng eventueel extra op smaak met zout en peper.
- Doe de de tortellini in de ovenschaal en verdeel de geraspte kaas erover. Bak de pastaschotel in ongeveer 20-25 minuten goudbruin.
Kidsproof tips
- Dit is bij uitstek een kidsproof gerecht. Mijn kinderen zijn gek op tortellini (of ‘rondjespasta’ zoals ze het zelf noemen.Â
- De stukjes groente kunnen misschien voor problemen zorgen.Â
- Je kunt de gebakken groente pureren, voordat je de tortellini toevoegt. Zo krijg je tortellini met tomatensaus met verstopte groente.Â
Review