Chili con carne is echt comfort food maar natuurlijk niet vega(n). Je kunt er voor kiezen om het gehakt achterwege te laten, zoals ik heb gedaan in mijn recept voor chili sin carne. Maar je kunt ook werken met vegan gehakt. Dit zorgt voor extra eiwitten en wat extra structuur.
Mexicaanse kruiden
Ik kook zonder pakjes en zakjes. En wist je dat dat helemaal niet moeilijk is? Je moet alleen even weten welke kruiden je nodig hebt. Mijn kruidenla bevat heel veel kruiden. Eenmalig een kleine investering, maar je kan er erg lang mee vooruit! Maak bijvoorbeeld voor deze chili je eigen Tex Mex kruidenmix.
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 paprika’s
- 175 gram vegan gehakt
- 250 gram cherrytomaten
- 400 gram tomatenblokjes
- 480 gram zwarte bonen
- 260 gram mais 1 blik van 280 gram of 2 maiskolven
- 3 eetlepels Mexicaanse kruidenmix
- olijfolie
- zout
- peper
Snelle maaltijd
Tex Mex maaltijden zijn bij mij favoriet als ik een lege koelkast heb. Ik heb namelijk altijd wel een paar blikken tomatenblokjes, mais, kidney bonen en zwarte bonen in de voorraadkast staan.
Serveer de chili con carne met vegan gehakt met rijst, wraps en/of nacho chips. Zo maak je er een kleurrijk feestje van!
Tip: Hou je van een spicy maaltijd? Druppel dan wat chipotle saus of tabasco over de chili.
Meer Tex Mex recepten
Chili con carne met vegan gehakt
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 paprika
- 175 gram vegan gehakt
- 250 gram cherrytomaten
- 400 gram tomatenblokjes
- 480 gram zwarte boon uitlekgewicht; 2 blikken van 400 gram. Of kidney bonen.
- 260 gram mais 1 blik van 280 gram of 2 maiskolven
- 3 eetlepels Mexicaanse kruidenmix zie recept op mijn blog, of gebruik een zakje tacokruiden
- olijfolie
- zout
- peper
Optioneel om te garneren / serveren
- nacho chips, rijst en/of volkoren tortilla wraps
- verse koriander
- tabasco of chipotle saus
Instructies
- Pel de ui en knoflook en snij deze fijn. Bak ze in een scheutje olijfolie.
- Voeg het vegan gehakt toe en bak 2 minuten mee.
- Snij de paprika in stukjes en de cherrytomaten doormidden en voeg toe aan het gehakt. Bak ongeveer 5 minuten mee.
- Laat de bonen en mais goed uitlekken en voeg deze samen met de tomatenblokjes toe. Breng op smaak met de Mexicaanse kruiden, zout en peper. Laat de chili 5 minuten pruttelen en breng op smaak met zout en peper.
- Garneer eventueel met wat verse koriander. Serveer met rijst, wraps of nacho chips.Hou je van spicy? Druppel dan een beetje tabasco of chipotle saus over de chili.
Kidsproof tips
- Kinderen vinden chili sin carne vaak heel lekker! Voeg optioneel stukjes ananas toe voor een lekkere zoete twist!
Review