Chili con carne met vegan gehakt

          Vegetarische chili con carne

Chili con carne is echt comfort food maar natuurlijk niet vega(n). Je kunt er voor kiezen om het gehakt achterwege te laten, zoals ik heb gedaan in mijn recept voor chili sin carne. Maar je kunt ook werken met vegan gehakt. Dit zorgt voor extra eiwitten en wat extra structuur.

Mexicaanse kruiden

Ik kook zonder pakjes en zakjes. En wist je dat dat helemaal niet moeilijk is? Je moet alleen even weten welke kruiden je nodig hebt. Mijn kruidenla bevat heel veel kruiden. Eenmalig een kleine investering, maar je kan er erg lang mee vooruit! Maak bijvoorbeeld voor deze chili je eigen Tex Mex kruidenmix.

Vegetarische chili con carne
Vegan chili sin carne

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 paprika’s
  • 175 gram vegan gehakt
  • 250 gram cherrytomaten
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 480 gram zwarte bonen 
  • 260 gram mais 1 blik van 280 gram of 2 maiskolven
  • 3 eetlepels Mexicaanse kruidenmix 
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Snelle maaltijd

Tex Mex maaltijden zijn bij mij favoriet als ik een lege koelkast heb. Ik heb namelijk altijd wel een paar blikken tomatenblokjes, mais, kidney bonen en zwarte bonen in de voorraadkast staan.

Serveer de chili con carne met vegan gehakt met rijst, wraps en/of nacho chips. Zo maak je er een kleurrijk feestje van!

Tip: Hou je van een spicy maaltijd? Druppel dan wat chipotle saus of tabasco over de chili.

Meer Tex Mex recepten

Vegetarische Mexicaanse burrito met mais en bonen
Een burrito is een opgevouwen tortilla met een lekkere vulling. Deze vega burrito is gevuld met rijst, zwarte bonen, mais, zelfgemaakte tomatensalsa, creme fraiche en geraspte kaas. Eet de burrito als lunch of avondmaaltijd. Je kunt de burrito makkelijk meenemen in aluminiumfolie.
Bekijk recept
Vegetarische enchilada ovenschotel
Deze Tex Mex ovenschotel maak je in een handomdraai zelf met wraps, mais en zwarte bonen. Het heerlijk krokant laagje cheddar bovenop maakt het helemaal af.
Bekijk recept
Mexicaanse maissoep
Maisliefhebbers opgelet, want hier is je nieuwe lievelingssoep! Deze Mexicaanse maissoep is heerlijk zoet van smaak en heel makkelijk om te maken.
Bekijk recept
Vegetarische chili con carne

Chili con carne met vegan gehakt

Vegan chili sin carne. Aan deze chili mis je echt geen vlees. De chili is gevuld met bonen, mais, paprika, tomaat en vegan gehakt. Breng de chili eenvoudig op smaak met zelfgemaakte Mexicaanse kruiden. Comfort food dat super snel op tafel staat.
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans, Texmex
Trefwoord: Chili sin carne, Mais, Vegan, Zwarte bonen
Porties: 4 personen
calorieën: 355kcal
Auteur: Nienke – Foxilicious

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 paprika's
  • 175 gram vegan gehakt
  • 250 gram cherrytomaten
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 480 gram zwarte bonen uitlekgewicht; 2 blikken van 400 gram. Of kidney bonen.
  • 260 gram mais 1 blik van 280 gram of 2 maiskolven
  • 3 eetlepels Mexicaanse kruidenmix zie recept op mijn blog, of gebruik een zakje tacokruiden
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Optioneel om te garneren / serveren

  • nacho chips, rijst en/of volkoren tortilla wraps
  • verse koriander
  • tabasco of chipotle saus

Instructies

  • Pel de ui en knoflook en snij deze fijn. Bak ze in een scheutje olijfolie. 
  • Voeg het vegan gehakt toe en bak 2 minuten mee.
  • Snij de paprika in stukjes en de cherrytomaten doormidden en voeg toe aan het gehakt. Bak ongeveer 5 minuten mee. 
  • Laat de bonen en mais goed uitlekken en voeg deze samen met de tomatenblokjes toe. Breng op smaak met de Mexicaanse kruiden, zout en peper. Laat de chili 5 minuten pruttelen en breng op smaak met zout en peper.   
  • Garneer eventueel met wat verse koriander. Serveer met rijst, wraps of nacho chips.
    Hou je van spicy? Druppel dan een beetje tabasco of chipotle saus over de chili.

Kidsproof tips

  • Kinderen vinden chili sin carne vaak heel lekker! Voeg optioneel stukjes ananas toe voor een lekkere zoete twist!

Voedingswaarde

Zout: 267mg | Calcium: 122mg | Vitamine C: 100mg | Vitamin A: 2355IU | Suiker: 12g | Vezels: 17g | Kalium: 1075mg | Cholesterol: 2mg | Calorieën: 355kcal | Enkelvoudig onverzadigd vet: 1g | Meervoudig onverzadigd vet: 2g | Verzadigd vet: 1g | Vet: 5g | Eiwitten: 22g | Koolhydraten: 61g | Iron: 5mg

Disclaimer

Dit recept kan affiliate links bevatten. Dit zijn links naar producten of websites, waarbij ik een kleine commissie krijg als jij via die link een aankoop doet. Hiervoor betaal jij niets extra’s. Het is eigenlijk de perfecte manier om Foxilicious te steunen, zonder dat het jou iets kost.

Heb je dit recept gemaakt? Super leuk!Maak een foto en deel deze op Instagram @foxilicious.nl en tag #foxilicious
Pin it Print
Boerenkool met worst vegetarisch Boerenkool stamppot met vegetarische worst en tofublokjes
Gegrilde romanesco met tahini dressing Gegrilde romanesco uit de oven

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling