Pastasalade: de ideale maaltijd in de zomer
Pastasalade vind ik echt de ideale maaltijd voor de zomer. Je kunt het lauwwarm of koud eten en dat vind ik ideaal op een warme zomerse dag. Qua ingredienten kun je helemaal los gaan. In dit recept gebruik lekker zomerse groente, zoals sperziebonen. Wist je dat het ook heel lekker is om een vegan pastasalade te maken? Met de juiste ingredienten en een goede dressing, mis je absoluut geen vlees of zuivel.
Pastasalade als lunch of diner?
Pastasalade is ideaal om mee te nemen als lunch. Heb je dus wat salade over? Gooi het vooral niet weg en serveer het als lunch. Je kunt pastasalade ook serveren als bijgerecht bij de BBQ.
Pastasalade zonder mayonaise
Heel vaak wordt pastasalade gemaakt met mayonaise als dressing. Ik vind dat zelf ook best lekker als ik eerlijk ben. Voor deze pastasalade maakte ik een heerlijke tahini dressing. Deze is lekker romig en geeft wat extra smaak aan de salade. Een absloute aanrader wat mij betreft!
Hoe maak je zelf de lekkerste tahini dressing?
Mijn tahini dressing is heerlijk lekker fris, lichtpittig en romig van smaak. Deze dressing maak je vrij eenvoudig zelf met knoflook, citroen, dadelsiroop (of een anderee zoete siroop), tahini, mosterd, srirachasaus, zonnebloemolie en water. Je kunt de ingredienten mengen in een schaaltje, of mixen in een blender voor een extra egale dressing.
Ingredienten voor vegan pasta salade met sperziebonen en tahini dressing
Haal de volgende ingredienten in huis voor deze vegan pastasalade voor 4 personen.
- 320 gram pasta
- 500 gram sperziebonen
- 150 gram edamame bonen uit de diepvries
- 200 gram tuinerwten doperwten, uit de diepvries
- 2 bosui
- 1 handje verse kruiden ik had peterselie, bieslook, oregano en basilicum
- 2 eetlepels pistache noten
Frisse tahini dressing
- 1 teentje knoflook
- 0,5 theelepel sriracha saus
- 1 citroen
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 1 eetlepel dadelsiroop of agave of ahorn siroop
- 1 eetlepel tahini
- 2 eetlepels water
- 1 theelepel mosterd
Meer lekkere vegan pasta recepten
Ben je ook gek op pasta en eet je graag plantaardig? Probeer dan eens een van deze recepten.
Vegan pastasalade met sperziebonen en frisse tahini dressing
Ingrediënten
- 320 gram pasta
- 500 gram sperzieboon
- 150 gram edamame boon uit de diepvries
- 200 gram doperwt doperwten, uit de diepvries
- 2 bosui
- 1 handje verse kruiden ik had peterselie, bieslook, oregano en basilicum
- 2 eetlepels pistache noten
Frisse tahini dressing
- 1 teentje knoflook
- 1 citroen
- 1 eetlepel dadelsiroop of agave of ahorn siroop
- 1 eetlepel tahini
- 1 theelepel mosterd
- 0,5 theelepel sriracha saus
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 2 eetlepels water
Instructies
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af met koud water. Zet apart.
- Dop de sperziebonen en snij doormidden. Kook de boontjes 5 minuten. Spoel af met koud water. Zet apart.
- Voeg kokend water toe aan de edamame bonen en tuinbonen. Laat 5 minuten staan. Giet af.
- Snij de bosui in ringen. Hak de verse kruiden fijn.
Frisse tahini dressing
- Snij de knoflook fijn. Doe de knoflook in een schaaltje. Rasp de citroen. Voeg ook het sap van de helft van de citroen toe. Voeg de tahini, dadelsiroop, zonnebloemolie, water, mosterd en sriracha toe.
Pastasalade
- Doe de gekookte pasta in een grote schaal. Voeg de sperziebonen, edamame bonen, tuinerwten, bosui en tuinkruiden toe. Schenk de frisse tahini dressing erover. Roer goed door. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met pistache noten.
Kidsproof tips
- Deze pastasalade is ook geschikt voor kinderen. Je kunt eventueel de edamame bonen achtwege laten of vervangen door een andere groente. Denk aan paprika of tomaat.Â
- Je kunt de dressing eventueel apart serveren.Â
Review