Courgettesoep van Ottolenghi
Deze vegetarische courgette soep is niet alleen simpel om te maken, het originele recept komt ook nog eens uit het populaire kookboek van Ottolenghi: SIMPEL. Ik ben gek op Ottolenghi’s recepten en dit kookboek kan ik je ook absoluut aanraden. Ik heb zijn recept een kleine twist gegeven en maakte deze vegetarische courgettesoep met doperwten en feta. Echt het proberen waard!
Meal preppen
Deze courgettesoep is super handig om te meal preppen! Ik heb deze soep op mijn vrije dag gekookt, in de koelkast bewaard en de volgende dag na een drukke werkdag en opvangdag van de kids heerlijk van dit soepje genoten.
Ben je op zoek naar meer lekkere en gezonde vegetarische maaltijden die je handig kunt mealpreppen? Dan zal ik hieronder nog een aantal toppers voor je op een rijtje zetten! Stuk voor stuk het proberen waard 🙂
Snelle en gezonde maaltijdsoep
Naast dat deze vegetarische courgette soep licht en gezond is, zit de soep ook nog eens vol met (verstopte) groente! Ook voor kinderen is deze soep echt een topper! Je pureert de soep namelijk met een staafmixer tot een egaal geheel . Hierdoor verdwijnen de stukjes groente en wordt je soep heerlijke romig en zacht!
Hieronder heb ik de ingrediënten voor je op een rijtje gezet. Ik kan deze soep iedereen aanraden en daarom deel ik het recept, met wat kleine aanpassingen, op mijn blog! Serveer de soep met wat brood en je hebt een heerlijke vegetarische maaltijd!
Ingrediënten vegetarische courgette soep:
- 50 ml olijfolie
- 3 teentjes knoflook
- 3 courgettes
- 1,5 blokje groenten bouillon
- 750 ml water
- 250 gram doperwten diepvries
- 10 blaadjes basilicum
- 75 gram feta
- 0,5 rasp van een citroen
- zout
- peper
Ottolenghi recepten
Ben jij net als ik een Ottolenghi fan? Dan heb ik goed nieuws voor je! Ik heb namelijk nog meer heerlijke Ottolenghi recepten online staan. Ik ben gek op de tomatenbulgur met gegrilde aubergine. Daarnaast maak ik vaak deze hartige taart met snijbiet en in de herfst is deze hartige taart met pompoen en wortel. Stuk voor stuk geweldige gerechten! In de winter kan je ik spruitjes risotto van Ottolenghi ook zeker aanbevelen!
SIMPEL courgettesoep
Ingrediënten
- 50 ml olijfolie
- 3 teentjes knoflook
- 3 courgette
- 1,5 blokje groenten bouillon
- 750 ml water
- 250 gram doperwt diepvries
- 10 blaadjes basilicum
- 75 gram feta
- 0,5 rasp citroen
- zout
- peper
Instructies
- Zet een soeppan klaar en warm de olijfolie hierin op, op halfhoog vuur. Snij de knoflookteentjes fijn en bak deze kort in de olijfolie. Let op dat de teentjes niet gefrituurd worden, dat smaakt niet lekker.
- Was intussen de courgettes en snij deze in blokjes. Voeg de courgette toe aan de knoflook en bak 3 minuten mee. Breng de courgettes op smaak met zout en peper.
- Giet het water en de bouillonblokjes bij de courgettes en kook de soep op hoog vuur. Laat de soep ongeveer 7 minuten koken, tot de courgette gaar is. Voeg nu de doperwten en de basilicumblaadjes toe. Pureer de soep met een staafmixer tot een egale soep.
- Garneer de soep met een scheutje olijfolie, wat gekruimelde feta en wat citroenrasp. Serveer eventueel met brood, dan heb je een heerlijke maaltijdsoep.
Kidsproof tips
- Soep is een fijne manier om ongemerkt wat meer groenten binnen te krijgen bij je kind. Courgettesoep wordt bij ons thuis goed gegeten!Â
- Voor de kids laat ik de feta en citroenrasp achterwege, maar als jou kind dat lekker vindt, kun je dat natuurlijk prima geven!
Review