Vegetarische gehaktbal
Een oer Hollandse bal gehakt met een ouderwets lekker stamppotje. Wie kent het niet? Als vegetariër ga ik natuurlijk voor een vleesvervanger zoals groenteballetjes, een vegetarisch worstje of plantaardige balletjes. Maar wist je dat je ook heel gemakkelijk je eigen vegetarische gehaktbal kunt maken? Met dit recept voor de lekkerste vegetarische gehaktballen laat ik je zien hoe!
Ik maakte deze gehaktballen voor onderstaand recept: bloemkool pastinaak stamppot met zelfgemaakte vegetarische gehaktballen. Dit recept is zeker het proberen waard!
Ingrediënten voor de lekkerste vegetarische gehaktbal:
- 360 gram vega gehakt
- 1 klein ei
- 40 gram paneermeel
- 1 eetlepel mosterd
- 2 eetlepels ketjap manis of 1 el ketjap en 1 el sojasaus
- 1 theelepel cayenne peper
- 40 gram roomboter
Om de gehaktballen helemaal compleet te maken, kun je er optioneel nog een vegetarische jus bij serveren. Deze maak je heel gemakkelijk zelf, zónder pakjes of zakjes!
Lekkere vegetarische recepten met gehaktbal
Deze vegetarische gehaktbal past perfect bij een vegetarisch AVG’tje of een Hollandse stamppot. Ik heb een heleboel lekkere en verassende stamppot recepten op mijn website staan waar je deze gehaktbal bij kunt serveren. Hieronder heb ik er een aantal voor je op een rijtje gezet:
De lekkerste vegetarische gehaktballen
Ingrediënten
Vegetarische gehaktballen
- 360 gram Boon gehakt dit vegan gehakt kun je gebuiken om gehaktballen mee te maken. Met ander vegetarisch gehakt is dit helaas niet mogelijk
- 1 klein ei
- 40 gram paneermeel
- 1 eetlepel mosterd
- 2 eetlepels ketjap manis of 1 el ketjap en 1 el sojasaus
- 1 theelepel cayenne peper
- 40 gram roomboter
Lekker om erbij te serveren
- vegetarische jus zie hier voor het recept
Instructies
- Doe het ei, paneermeel, cayennepeper, mosterd en ketjap in een kom. Voeg het vegetarisch gehakt toe en meng goed. Maak vervolgens 8 balletjes van het gehakt. Als je tijd hebt, zet de gehaktballen dan nog even in de koelkast. Zo stijven ze extra op en blijven ze mooier tijdens het bakken.
- Verwarm de roomboter in een braadpan. Voeg de gehaktballen toe en bak aan alle kanten bruin. Schenk de jus bij de ballen en laat ongeveer 10 minuten met deksel op de pan op laag vuur rustig pruttelen.
Optioneel, om te garneren
- Deze gehaktballen zijn heerlijk met een lekkere vegetarische stamppot en een goede vegetarische jus.
Kidsproof tips
- Deze gehaktballen kun je prima aan je kind voorschotelen. Mijn kids hebben ervan gesmuld.
Review