Avocado – ei salade
Op zoek naar een lekkere en vegetarische salade voor op brood? Dan moet je deze avocado ei salade echt eens proberen! De vegetarische avocado ei salade is heerlijk op een toast als ontbijt of als lunch. Hij is ook perfect op een toastje als snack. De salade is lekker romige en zacht van structuur, is rijk aan eiwitten en zit vol goede vetten. Wat wil je nog meer?!
Vegetarisch broodbeleg
Dit recept is het perfecte voorbeeld van een lekker en voedzaam vegetarisch broodbeleg. Een ander soort hartig broodbeleg wat top is, is hummus. Zelf hummus maken is echt een eitje! Het kost je nog geen 5 minuten en is super lekker en gezond! Een must try als je het mij vraagt :). Ik maakte zelfs een variant op ‘gewone’ hummus, deze doperwten hummus. Ook echt een topper om op je brood te smeren! Hummus past daarnaast perfect bij bijvoorbeeld een bowl of zelfs heerlijke zelfgemaakte spinaziepannenkoeken. Super veelzijdig dus!
Ingrediënten avocado ei salade
- 2 eieren
- 1 avocado ongeveer 100-120 gram
- 40 gram yogonaise (of 20 gram mayonaise en 20 gram yoghurt)
- zout
- peper
- 1 mespuntje kerriepoeder
Zoals je ziet heb je helemaal niet veel nodig voor de lekkerste vegetarische salade! Daarnaast staat deze salade binnen een mum van tijd op tafel. Het koken van de eieren neemt het meeste tijd in beslag. Vervolgens is het gewoon een kwestie van alles prakken in een schaaltje, op smaak brengen met peper, zout en kerriepoeder en je hebt de lekkerste vega broodsalade!
Optioneel kun je de salade aftoppen met bieslook. Ook tuinkers of een andere kiemgroente past perfect bij deze broodsalade. Het geeft nét dat beetje extra en een mooie finishing touch!
Eiwitrijke recepten
Op zoek naar meer van dit soort eiwitrijke recepten voor ontbijt of lunch? Dan heb ik goed nieuws voor je! Op mijn website staan namelijk de beste recepten voor een heerlijke eiwitrijke maaltijd voor zowel lunch als ontbijt.
Van een eiwitrijke buddha bowl met ei en huttenkase tot gezonde en eiwitrijke carrot cake wafels! Dit moet je gewoon proberen!
Avocado ei salade
Ingrediënten
- 2 eieren
- 1 avocado ongeveer 100-120 gram
- 40 gram yogonaise of 20 gram mayonaise en 20 gram yoghurt
- zout
- peper
- 1 mespuntje kerriepoeder
Optioneel
- bieslook of tuinkers
Instructies
- Kook de eieren gaar in een pannetje kokend water in ongeveer 8 minuten. Giet de eieren af en spoel af met koud water.
- Schil de avocado en snij in blokjes. Doe de avocado in een schaaltje. Schil ook de eieren en doe ze in het schaaltje. Voeg de yogonaise toe en prak de eieren en avocado fijn. Breng op smaak met zout, peper, een beetje kerriepoeder en eventueel wat bieslook of tuinkers.
- Lekker op een boterham of een toast(je)
Kidsproof tips
- Dit is een heerlijke salade voor kinderen. Zeker als je vegetarisch eet, is dit een handige manier om toch wat eiwitten binnen te krijgen.Â
- Prak de ei en avocado extra fijn, of pureer het zelfs om geen gedoe te krijgen over ‘stukjes’.Â
Review