Lekker vegetarisch pompoensoep recept
Pompoensoep vind ik super lekker als maaltijd in de herfst en winter. Ik bak er dan een lekker zuurdesembrood bij. Nou, dan hoor je mij niet klagen hoor! Inmiddels heb ik meerdere pompoensoep recepten op mijn website staan. Maar lekkere soeprecepten zijn er nooit genoeg, dus ik dook de keuken in om te experimenteren met pompoensoep. Dat resulteerde in deze Arabisch getinte pompoensoep met ras el hanout kruiden.
Pompoensoep met ras el hanout
Ras el hanout is een specerijen mix uit de Arabische keuken. Ras el hanout betekent zoiets als ‘het beste van de winkel’. Kortom; de beste specerijencombinatie uit de Arabische keuken. Het wordt vaak gebruikt om couscous, tajines en rijstgerechten op smaak te brengen. Het is ook een heerlijke mix om pompoensoep mee te kruiden.
Wanneer is pompoen in het seizoen?
Pompoen is tegenwoordig het hele jaar door goed verkrijgbaar in Nederland. Het oorspronkelijke pompoen seizoen loopt van oktober t/m december. Dit zijn de maanden waarin de Nederlandse pompoenen in de winkel liggen. Koop je in de zomer een pompoen? Dan is de kans groot dat de pompoen geïmporteerd is uit Argentinië, Spanje en Egypte. Daarom kun je vanuit duurzaamheidsperspectief pompoen het beste in de herfst en wintermaanden eten.
Ingrediënten voor Arabische pompoensoep met ras el hanout
Haal de volgende ingredienten in huis voor 4 goed gevulde kommen pompoensoep:
- 1 pompoen
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel ras el hanout
- 1 theelepel kaneel
- 750-1000 ml water
- 2 blokjes groentenbouillon
- 250 gram (kastanje) champignons
- 2 eetlepels olijfolie
- zout
- peper
Meer vegetarische pompoensoep recepten
Er zijn ontzettend veel verschillende manieren om pompoensoep te bereiden. Op mijn website heb ik al meerdere pompoensoep recepten staan. Ook voor andere vegetarische soepen heb ik voldoende inspiratie voor je!
Arabische pompoensoep met ras el hanout en champignons
Ingrediënten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een bakplaat met bakpapier of een ovenschaal klaar.
- Was de schil van de pompoen goed en snij vervolgens de pompoen in stukjes. Je hoeft de pompoen niet te schillen, dat scheelt een hoop werk! Verdeel de pompoen over de bakplaat of ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met de ras el hanout, kaneel, zout en peper. Bak de pompoen in ongeveer 20 minuten gaar in de oven.
- Snij de champignons in plakjes. Verwarm wat olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de champignons in ongeveer 5-10 minuten gaar. Breng op smaak met zout en peper.
- Doe de pompoen in een pan. Giet het water erbij. en pureer de pompoen met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met zout en peper. Garneer de pompoensoep met de gebakken champignons.
Kidsproof tips
- Deze soep is al heel erg kidsproof. Pompoen is van nature romig van smaak.
- Laat de champignons eventueel achterwege.
Review