Arabische pompoensoep met ras el hanout

          Vegan pompensoep

Lekker vegetarisch pompoensoep recept

Pompoensoep vind ik super lekker als maaltijd in de herfst en winter. Ik bak er dan een lekker zuurdesembrood bij. Nou, dan hoor je mij niet klagen hoor! Inmiddels heb ik meerdere pompoensoep recepten op mijn website staan. Maar lekkere soeprecepten zijn er nooit genoeg, dus ik dook de keuken in om te experimenteren met pompoensoep. Dat resulteerde in deze Arabisch getinte pompoensoep met ras el hanout kruiden.

Pompoensoep met ras el hanout

Ras el hanout is een specerijen mix uit de Arabische keuken. Ras el hanout betekent zoiets als ‘het beste van de winkel’. Kortom; de beste specerijencombinatie uit de Arabische keuken. Het wordt vaak gebruikt om couscous, tajines en rijstgerechten op smaak te brengen. Het is ook een heerlijke mix om pompoensoep mee te kruiden.

Wanneer is pompoen in het seizoen?

Pompoen is tegenwoordig het hele jaar door goed verkrijgbaar in Nederland. Het oorspronkelijke pompoen seizoen loopt van oktober t/m december. Dit zijn de maanden waarin de Nederlandse pompoenen in de winkel liggen. Koop je in de zomer een pompoen? Dan is de kans groot dat de pompoen geïmporteerd is uit Argentinië, Spanje en Egypte. Daarom kun je vanuit duurzaamheidsperspectief pompoen het beste in de herfst en wintermaanden eten.

Ingrediënten voor Arabische pompoensoep met ras el hanout

Haal de volgende ingredienten in huis voor 4 goed gevulde kommen pompoensoep:

  • 1 pompoen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel ras el hanout
  • 1 theelepel kaneel
  • 750-1000 ml water
  • 2 blokjes groentenbouillon
  • 250 gram (kastanje) champignons
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout
  • peper
Vegan pompensoep
Arabische pompoensoep met ras el hanout

Meer vegetarische pompoensoep recepten

Er zijn ontzettend veel verschillende manieren om pompoensoep te bereiden. Op mijn website heb ik al meerdere pompoensoep recepten staan. Ook voor andere vegetarische soepen heb ik voldoende inspiratie voor je!

Geroosterde pompoensoep
Deze pompoensoep is een perfecte vegetarische maaltijdsoep voor de herfst en winter. Heerlijk comfortfood en super makkelijk om te maken. De soep maak je met slechts een paar ingrediënten: pompoen, ui, knoflook en appel.
Bekijk recept
De lekkerste en makkelijkste pompoensoep
De lekkerste en makkelijkste pompoensoep. Er zijn wel een miljoen verschillende pompoensoep recepten. Maar dit is echt de makkelijkste en lekkerste. De pompoen hoef je niet te schillen. Het is een kwestie van koken, een beetje op smaak brengen en pureren. Dit is de perfecte maaltijdsoep voor de herfst.
Bekijk recept
Pompoen-paprika soep
Deze pompoensoep is super simpel om te maken. Met slechts een paar ingredienten maak je deze maaltijdsoep heel eenvoudig. De pompoen en paprika rooster je in de oven en vervolgens pureer je de soep. Een heerlijke verwarmende soep voor de herfst en winter.
Bekijk recept
Vegan pompensoep

Arabische pompoensoep met ras el hanout en champignons

Arabische pompoensoep met ras el hanout en champignons. Deze vegan pompoensoep is heerlijk op smaak gebracht met ras el hanout kruiden. Hierdoor krijgt het een lekker Arabisch tintje. De gebakken champignons zorgen voor een extra herfstige smaak en lekkere bite.
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Gang: Hoofdgerecht, Lunch, Voorgerecht
Keuken: Fusion
Trefwoord: Pompoen, Soep, Vegan, Vegetarisch
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 pompoen
  • 1 eetlepel ras el hanout
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 750-1000 ml water
  • 2 blokjes groentenbouillon
  • 250 gram (kastanje) champignons
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een bakplaat met bakpapier of een ovenschaal klaar.
  • Was de schil van de pompoen goed en snij vervolgens de pompoen in stukjes. Je hoeft de pompoen niet te schillen, dat scheelt een hoop werk!
    Verdeel de pompoen over de bakplaat of ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met de ras el hanout, kaneel, zout en peper.
    Bak de pompoen in ongeveer 20 minuten gaar in de oven.
  • Snij de champignons in plakjes. Verwarm wat olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de champignons in ongeveer 5-10 minuten gaar. Breng op smaak met zout en peper.
  • Doe de pompoen in een pan. Giet het water erbij. en pureer de pompoen met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met zout en peper. 
    Garneer de pompoensoep met de gebakken champignons.

Kidsproof tips

  • Deze soep is al heel erg kidsproof. Pompoen is van nature romig van smaak. 
  • Laat de champignons eventueel achterwege. 

Voedingswaarden

Zout: 101mg | Calcium: 85mg | Vitamine C: 32mg | Vitamin A: 28949IU | Suiker: 11g | Vezels: 3g | Kalium: 1359mg | Calorieën: 114kcal | Enkelvoudig onverzadigd vet: 1g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Verzadigd vet: 1g | Vet: 2g | Eiwitten: 5g | Koolhydraten: 25g | Iron: 3mg

Disclaimer

Dit recept kan affiliate links bevatten. Dit zijn links naar producten of websites, waarbij ik een kleine commissie krijg als jij via die link een aankoop doet. Hiervoor betaal jij niets extra’s. Het is eigenlijk de perfecte manier om Foxilicious te steunen, zonder dat het jou iets kost.

Heb je dit recept gemaakt? Super leuk!Maak een foto en deel deze op Instagram @foxilicious.nl en gebruik hashtag #foxilicious
Pin it Print
Vegetarische curry zonder pakjes en zakjes Snelle vegan curry madras met bloemkool
Andijvie stamppot met paprika, cherrytomaat, kaas en cashewnoten Recept andijviestamppot vegetarisch

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling