De makkelijkste pompoensoep

Pompoen is een van mijn favoriete groenten. Je kunt er namelijk zoveel verschillende kanten mee op; van wraps, tot risotto, tot pasta tot soep; ik vind het echt allemaal super lekker! Ben je op zoek naar het makkelijkste pompoenrecept dat ook nog eens heel lekker is? Dan is dit echt iets voor jou!

Pompoenseizoen

Pompoen is in Nederland tegenwoordig het hele jaar door verkrijgbaar. Eind september en in oktober komen de pompoenen vers van het land. Dat is de meest duurzame periode om pompoen te kopen. Daarna worden pompoenen worden koud en donker opgeslagen, zodat ze het hele jaar door goed te verkopen zijn. Wil je zo duurzaam mogelijk bezig zijn? Koop dan je pompoenen in de herfst en het begin van de winter.

Vegetarische pompoensoep recepten

Ik kan zelf wel 1000 verschillende pompoensoep recepten bedenken. Met appel of paprika, je kunt het zo gek niet bedenken. Maar dit is wel echt het makkelijkste recept. Je hoeft er namelijk weinig aan te doen. De schil hoef je er niet af te halen. Je hoeft de pompoen alleen maar te koken en te pureren. Er is weinig nodig om de pompoen lekker op smaak te brengen. Serveer de soep met wat zelfgemaakte croutons!

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Geroosterde pompoensoep
Deze pompoensoep is een perfecte vegetarische maaltijdsoep voor de herfst en winter. Heerlijk comfortfood en super makkelijk om te maken. De soep maak je met slechts een paar ingrediënten: pompoen, ui, knoflook en appel.
Bekijk recept
Pompoen-paprika soep
Deze pompoensoep is super simpel om te maken. Met slechts een paar ingredienten maak je deze maaltijdsoep heel eenvoudig. De pompoen en paprika rooster je in de oven en vervolgens pureer je de soep. Een heerlijke verwarmende soep voor de herfst en winter.
Bekijk recept

Ingrediënten voor de makkelijkste pompoensoep

Voor deze pompoensoep heb je maar 5 ingrediënten nodig en wat zout en peper. Zet deze boodschappen alvast op je lijstje:

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 pompoen
  • 750-1000 ml water
  • 2 blokjes groentebouillon
  • zout
  • peper

Meer vegetarische pompoen recepten

Smaakt deze soep naar meer? Ik heb mijn 10 lekkerste vegetarische recepten met pompoen voor je op een rij gezet. Ook onderstaande pompoenrecepten moet je zeker eens probeer!

Gegrilde pompoen uit de oven
Gegrilde pompoen uit de oven: Makkelijker en lekkerder wordt het niet. De pompoen smaakt extra lekker door de gekruide olie met chilipeper en kaneel.
Bekijk recept
Vegetarische lasagne met pompoen en venkel
Een heerlijke vegetarische herfst lasagne met pompoen, venkel en zelfgemaakte bechamelsaus. Deze lasagne is net even iets anders dan de klassieke lasagne bolognese. Hij is ook nog eens makkelijk om te maken.
Bekijk recept
Pompoenrisotto met burrata
Risotto en pompoen zijn een perfecte combinatie. Voeg daar burrata aan toe en het kan niet meer stuk. Deze vegetarische pompoenrisotto is een absolute aanrader voor de herfst en de winter.
Bekijk recept
Vegetarische pompoensoep
De lekkerste pompoensoep

De lekkerste en makkelijkste pompoensoep

De lekkerste en makkelijkste pompoensoep. Er zijn wel een miljoen verschillende pompoensoep recepten. Maar dit is echt de makkelijkste en lekkerste. De pompoen hoef je niet te schillen. Het is een kwestie van koken, een beetje op smaak brengen en pureren. Dit is de perfecte maaltijdsoep voor de herfst.
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
GangHoofdgerecht, Lunch, Voorgerecht
KeukenFusion
TrefwoordPompoen, Soep
Porties4 personen

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 pompoen
  • 750-1000 ml water
  • 2 blokjes groentenbouillon
  • zout
  • peper

Optioneel, om te garneren garneren

Instructies

  • Snij de ui en knoflook fijn en fruit deze in wat olijfolie in een soeppan.
  • Was de schil van de pompoen goed en snij vervolgens de pompoen in stukjes. Je hoeft de pompoen niet te schillen, dat scheelt een hoop werk! Doe de stukjes pompoen in de pan en bak 3 minuten mee met de ui. Giet het water bij de pompoen en voeg de bouillonblokjes toe. Kook de pompoen in ongeveer 15 minuten gaar.
  • Pureer de pompoen met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met zout en peper. 

Optioneel

  • Garneer eventueel met croutons, pompoenpitjes en crème fraîche.

Kidsproof tips

  • Deze soep is al heel erg kidsproof. Niks meer aan doen en lekker smullen!