De makkelijkste pompoensoep
Pompoen is een van mijn favoriete groenten. Je kunt er namelijk zoveel verschillende kanten mee op; van wraps, tot risotto, tot pasta tot soep; ik vind het echt allemaal super lekker! Ben je op zoek naar het makkelijkste pompoenrecept dat ook nog eens heel lekker is? Dan is dit echt iets voor jou!
Pompoenseizoen
Pompoen is in Nederland tegenwoordig het hele jaar door verkrijgbaar. Eind september en in oktober komen de pompoenen vers van het land. Dat is de meest duurzame periode om pompoen te kopen. Daarna worden pompoenen worden koud en donker opgeslagen, zodat ze het hele jaar door goed te verkopen zijn. Wil je zo duurzaam mogelijk bezig zijn? Koop dan je pompoenen in de herfst en het begin van de winter.
Vegetarische pompoensoep recepten
Ik kan zelf wel 1000 verschillende pompoensoep recepten bedenken. Met appel of paprika, je kunt het zo gek niet bedenken. Maar dit is wel echt het makkelijkste recept. Je hoeft er namelijk weinig aan te doen. De schil hoef je er niet af te halen. Je hoeft de pompoen alleen maar te koken en te pureren. Er is weinig nodig om de pompoen lekker op smaak te brengen. Serveer de soep met wat zelfgemaakte croutons!
Ingrediënten voor de makkelijkste pompoensoep
Voor deze pompoensoep heb je maar 5 ingrediënten nodig en wat zout en peper. Zet deze boodschappen alvast op je lijstje:
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 pompoen
- 750-1000 ml water
- 2 blokjes groentebouillon
- zout
- peper
Meer vegetarische pompoen recepten
Smaakt deze soep naar meer? Ik heb mijn 10 lekkerste vegetarische recepten met pompoen voor je op een rij gezet. Ook onderstaande pompoenrecepten moet je zeker eens probeer!
De lekkerste en makkelijkste pompoensoep
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 pompoen
- 750-1000 ml water
- 2 blokjes groentenbouillon
- zout
- peper
Optioneel, om te garneren garneren
- (zelfgemaakte) croutons Zie recept op mijn blog!
- pompoenpitten
- crème fraîche of een plantaardige variant
Instructies
- Snij de ui en knoflook fijn en fruit deze in wat olijfolie in een soeppan.
- Was de schil van de pompoen goed en snij vervolgens de pompoen in stukjes. Je hoeft de pompoen niet te schillen, dat scheelt een hoop werk! Doe de stukjes pompoen in de pan en bak 3 minuten mee met de ui. Giet het water bij de pompoen en voeg de bouillonblokjes toe. Kook de pompoen in ongeveer 15 minuten gaar.
- Pureer de pompoen met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met zout en peper.
Optioneel
- Garneer eventueel met croutons, pompoenpitjes en crème fraîche.
Kidsproof tips
- Deze soep is al heel erg kidsproof. Niks meer aan doen en lekker smullen!
Review