Pompoenpasta
Ik ben gek op pompoen! Je kunt er zoveel kanten mee op. Daarom ben ik altijd heel erg blij als de herfst begint. Dan is het weer tijd voor pompoenrecepten. Deze pasta met pompoensaus is één van mijn favorieten. Want het is eigenlijk een ultiem Foxilicious gerecht. Het is namelijk super smaakvol, makkelijk om te maken, voedzaam en kidsproof.
Vegan pastarecept met pompoen
Deze pasta met pompoensaus is in de basis vegan. Want je kiest gewoon een plantaardige boter voor in de saus. Daarnaast kun je vegan geraspte kaas gebruiken om de pompoenpasta te garneren.
Welke ingrediënten heb je nodig voor pasta met pompoensaus?
Haal de volgende boodschappen in huis voor pompoenpasta voor 4 personen:
- 0,5 pompoen
- 2 blokjes groente bouillon
- 320 gram volkoren pasta
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 200 gram tomatenblokjes
- 0,25 theelepel kaneel
- 0,25 theelepel gedroogde oregano
- 20 gram (room)boter of vegan boter
- 1 eetlepel balsamico azijn
- zout
- peper
Meer vegetarische pasta recepten
Er zijn zoveel manieren om een lekkere vegetarische pasta te maken. Bijna iedere groente is geschikt om een pasta mee te maken. Denk bijvoorbeeld aan broccoli, courgette, tomaat, champignon en paprika. Bekijk hieronder een aantal andere favoriete pasta recepten.
Kidsproof vegetarische pasta recept
Dit recept voor pompoenpasta is super kidsproof. Er zitten namelijk geen stukjes in de saus. De groente zijn verstopt. Je kunt het nog aantrekkelijker maken voor kinderen. Ik laat de kids vaak zelf kiezen welke pastasoort ze willen eten. Zo hebben ze zelf invloed gehad op het eten en ontstaat er minder discussie aan tafel.
Ingrediënten
- 0,5 pompoen
- 2 blokjes groente bouillon
- 320 gram volkoren pasta
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 200 gram tomatenblokjes
- 0,25 theelepel kaneel
- 0,25 theelepel gedroogde oregano
- 20 gram (room)boter of vegan boter
- 1 eetlepel balsamico azijn
- zout
- peper
Optioneel
- geraspte kaas of vegan alternatief
- verse basilicum
Instructies
- Was de pompoen en snij in blokjes of stukjes. Kook de pompoen in ruimkokend water met de bouillonblokjes in ongeveer 10-15 minuten gaar. Giet af en hou 300-400 ml kookvocht apart.
- Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet even apart.
- Snij intussen de ui en knoflook. Verwarm de olijfolie in een hapjespan en bak hierin de ui en knoflook.
- Was de paprika en snij in stukjes. Doe in de pan en bak 2 minuten mee.
- Blus af met de tomatenblokjes en breng op smaak met kaneel, oregano, zout en peper.
- Pureer de tomatenblokjessaus met de pompoenblokjes en het kookvocht tot een egale saus. Voeg de boter en balsamico azijn toe.
- Roer de saus door de pasta. Garneer eventueel met (vegan) geraspte kaas en basilicum.
Kidsproof tips
- Dit is een super kidsproof pasta. Er zitten namelijk geen stukjes in.
- Laat je kind kiezen welke pastasoort hij/zij wil. Grote kans dat je kind er extra naar uit kijkt om de pasta te eten.
Voedingswaarde
Disclaimer
Dit recept kan affiliate links bevatten. Dit zijn links naar producten of websites, waarbij ik een kleine commissie krijg als jij via die link een aankoop doet. Hiervoor betaal jij niets extra’s. Het is eigenlijk de perfecte manier om Foxilicious te steunen, zonder dat het jou iets kost.
Beatrix says:
Weer een heerlijk basisrecept. We hebben toevallig iets meer paprika en tomaat gebruikt. Heerlijk met olijven (ook onze peuter houdt van olijven)
Voor de volwassenen nog chilivlokken erbij. Makkelijk en lekker – we hebben het trouwens met spaghetti gegeten.
admin says:
Lief dat je weer een reactie achter laat Beatrix! En leuke aanpassingen weer. Klinkt heerlijk erbij! Liefs, Nienke