Vegetarisch kerstdiner ideeën

Kerst staat alweer voor de deur! Ik vind het heerlijk om dan gezellig met de familie te tafelen. En daar hoort natuurlijk goed eten bij. Traditioneel wordt er veel vlees gegeten tijdens het kerstdiner. Kerst wordt dan ook vaak geassocieerd met vlees. Vooral hoofdgerechten moeten bij de meeste Nederlanders uit vlees bestaan. Bij het kerstdiner met mijn schoonfamilie, hoef ik zelf ook niet aan te komen met een vegetarisch hoofdgerecht. Maar wist je dat een vegetarisch kerstdiner ontzettend lekker is! Sterker nog, vegetarisch eten kan super veelzijdig en smaakvol zijn. Je moet alleen even weten hoe je lekker vegetarisch kunt koken. En daarvoor ben je hier op het juiste adres! Hier deel ik de lekkerste bijgerechten voor kerst.

Kerstinspiratie

Daarom heb ik voor jou mijn lekkerste vegetarische kerst recepten op een rij gezet. Of je nu 7 gangen vegetarisch eet, of juist bewust kiest voor minimaal 1 vegetarisch gerecht in je kerstdiner, I got your back! Op foxilicious.nl vind je de lekkerste en makkelijkste vegetarische kerst recepten. Van amuses, tot voorgerecht, hoofdgerecht, bijgerecht en dessert. Want een vega kerst hoeft niet saai en moeilijk te zijn. Hieronder vind je de lekkerste vegetarische kerst hoofdgerechten. Onder de bijgerechten vind je ook een link naar de lekkerste amuses, voorgerechten en hoofdgerechten.

De lekkerste vegetarische bijgerechten voor kerst

1. Spruitjes fritters

Spruitjes fritters
Deze groente pannenkoekjes met spruitjes zijn echt een aanrader. Maak ze bijvoorbeeld als vegetarisch bijgerecht met kerst.
Bekijk recept

2. Zelfgemaakte vegan aardappelpuree met zwarte knoflook

Zelfgemaakte vegan aardappelpuree met zwarte knoflook
Vegan aardappelpuree: de lekkerste aardappelpuree maak je gewoon zelf, zonder pakjes en zakjes. Dat is lekker én goedkoop. Deze aardappelpuree is extra lekker van smaak door de zwarte knoflook. Een perfect bijgerecht voor kerst.
Bekijk recept

3. Gegrilde pompoen uit de oven

Gegrilde pompoen uit de oven
Gegrilde pompoen uit de oven: Makkelijker en lekkerder wordt het niet. De pompoen smaakt extra lekker door de gekruide olie met chilipeper en kaneel.
Bekijk recept

4. Vegan rosti scramble

Vegan rosti scramble
Vegan rosti scramble: het makkelijke en plantaardige alternatief voor rosti rondjes. Rosti scramble kan namelijk niet mislukken, rosti rondjes wel. Je maakt de rosti heel eenvoudig met aardappels en ui. Een perfect bijgerecht voor kerst.
Bekijk recept

5. Witlofgratin

Vegetarische witlofgratin
Vegetarische gratin met witlof en aardappelschijfjes. Dit is een ideaal vegetarisch bijgerecht voor kerst. De gratin is makkelijk om te maken en handig om van tevoren te meal preppen.
Bekijk recept

6. Geplette aardappeltjes uit de oven

Geplette aardappeltjes uit de oven
Met deze verplette aardappeltjes uit de oven maak je een verpletterende indruk aan tafel. Het is super simpel, maar net weer even wat anders dan gewone frietjes of aardappels uit de oven. Een perfect vegetarisch bijgerecht ook voor kerst!
Bekijk recept

7. Romanesco kerstboom

Romanesco kerstboom
Romanesco is familie van de bloemkool en broccoli en is heerlijk om te serveren met kerst. De roosjes van de romanesco zien eruit als kleine kerstboompjes dus hiermee haal je echt een stukje kerst op tafel.
Bekijk recept

Meer vegetarische kerstinspiratie?

Wil je nog meer kerstinspiratie? Ik heb de lekkerste vegetarische kerstrecepten verzameld op deze kerst pagina.

kerst vegetarisch
Vegetarisch kerstdiner

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99