Vegetarisch kerstdiner ideeën

Wil jij dit jaar voor een volledig vegetarisch kerstmenu gaan? Super tof! Op mijn foxilicious.nl vind je de lekkerste vegetarische kerstrecepten. En mocht je het teveel werk vinden om allemaal kerstrecepten bij elkaar te zoeken, dan heb ik goed nieuws! Ik heb namelijk 3 volledig vegetarische kerstmenu’s voor je bedacht! Hieronder vind je het derde vega kerstmenu!

Meal preppen

Ik hou ervan om tijdens het kerstdiner lekker te kunnen tafelen met mijn familie en heb dus geen zin om lang in de keuken te staan. Mijn kerstrecepten zijn daarom makkelijk om te maken. Bij ieder recept geef ik aan wat je van tevoren al kunt doen aan het recept. Hierbij zorg ik ervoor dat je zo min mogelijk tijd in de keuken rond hoeft te brengen tijdens het kerstdiner!

Amuse

Ga voor deze kerstkrans als amuse. Serveer als eerste gang tijdens je kerstdiner, of ‘s middags als snack!

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Kerst amuse: kerstkrans met spinazie, feta en kastanje champignons
Deze kerstkrans is een plaatje op tafel! Je maakt de krans van croissantdeeg en een vulling van spinazie, feta en kastanje champignons. De croissant ring snij je aan tafel aan en kun je met de hand eten. Een super origineel kerst borrelhapje, amuse of voorgerecht!
Bekijk recept

Voorgerecht

Deze gepofte rode biet met geitenkaas is super feestelijk!

Gepofte rode biet met geitenkaas
Biet en geitenkaas is natuurlijk een perfecte combinatie. En die combinatie komt perfect tot z'n recht in deze gepofte biet. Dit is een heerlijk vegetarisch voorgerecht die niet misstaat bij het kerst diner.
Bekijk recept

Hoofdgerecht

Deze gevulde flespompoen gaat je kerstdiner absoluut geslaagd maken!

Vegetarisch gevulde flespompoen
Gevulde flespompoen is het ideale vegetarische hoofdgerecht voor kerst. Het ziet er feestelijk uit en heeft een lekkere bite. Je bakt de pompoen in z'n geheel in de oven en snijdt het aan tafel in plakken. Een supergerecht voor de feestdagen!
Bekijk recept

Bijgerechten

Er zijn legio lekkere bijgerechten voor kerst. Ik heb deze vier voor je geselecteerd voor dit vegetarische kerstmenu:

Rauwkostsalade met biet, koolrabi, appel, wortel en granaatappel
Deze rauwkostsalade is ideaal om te eten met kerst. Je kunt de salade eten als bijgerecht, of als lunch. De salade met biet, koolrabi, appel en wortel maak je heel eenvoudig door de groente met een food processor te raspen. De honing mosterd dressing maakt het helemaal af.
Bekijk recept
Romanesco kerstboom
Romanesco is familie van de bloemkool en broccoli en is heerlijk om te serveren met kerst. De roosjes van de romanesco zien eruit als kleine kerstboompjes dus hiermee haal je echt een stukje kerst op tafel.
Bekijk recept
Geroosterde spruitjes uit de oven
Deze geroosterde spruitjes uit de oven zijn super lekker zoet van smaak. Zo lusten kinderen ze wel! Deze spruitjes zijn een super lekker vegetarisch bijgerecht voor kerst.
Bekijk recept
Vegetarische witlofgratin
Vegetarische gratin met witlof en aardappelschijfjes. Dit is een ideaal vegetarisch bijgerecht voor kerst. De gratin is makkelijk om te maken en handig om van tevoren te meal preppen.
Bekijk recept

Dessert

Deze banoffee pie in een glaasje ziet er super feestelijk uit en is heel makeklijk om van tevoren te meal preppen! Handig toch?!

Banoffee pie in glas
Banoffee pie is één van de lekkerste desserts die ik ken. Voor dit kerst dessert maak ik de banoffee pie in glas: een banoffee trifle. Het is super simpel om te maken en makkelijk om van tevoren te bereiden. 
Bekijk recept

Boodschappenlijstje van dit kerstmenu

Om het nog makkelijker voor je te maken, heb ik een totaaloverzicht gemaakt van het kerstmenu. In dit totaaloverzicht kun je automatisch je boodschappenlijstje maken. Je hoeft dus alleen nog maar naar de (online) winkel!

Aanpassen van porties bijgerechten

Voor een compleet kerstdiner is het leuk om meerdere bijgerechten te serveren. Voor 4 personen ga ik uit van 4 bijgerechten. Eet je met z’n 6-en, dan is het leuk om 6 bijgerechten te serveren. De porties van de bijgerechten zijn echter gebaseerd op de situatie waar je maar 1 bijgerecht eet. Kortom; als je alle 4 de bijgerechten maakt, heb je veeeel te veel eten. Maar niet getreurd! In de boodschappenoptie hierboven kun je heel gemakkelijk je porties aanpassen. Ik raad je aan om 1-2 porties te hanteren voor 4 personen. Voor de spruitjes fritters zou ik 1 fritter per persoon aanhouden.

Vega kerstmenu

Benieuwd naar mijn andere twee vegetarische kerstmenu’s? Deel 1 van mijn vega kerstmenu’s vind je hier. Je bekijkt hier deel 2 en je bekijkt momenteel deel 3!

Overzicht van de lekkerste vegetarische kerstrecepten

Ik heb een paar handige overzichten gemaakt van kerstrecepten, zodat je makkelijk je eigen menu kunt samenstellen.

kerst vegetarisch
Vegetarisch kerstdiner
  • 7x de lekkerste vegetarische voorgerechten voor kerst
  • 7x de lekkerste vegetarische hoofdgerechten voor kerst
  • 7x de lekkerste vegetarische bijgerechten voor kerst
  • De lekkerste vegetarische desserts voor kerst

Daarnaast heb ik ook een paar kerstmenu’s voor je klaar staan met gerechten die ik zelf heb geselecteerd. Zo hoef je zelf helemaal niet meer na te denken over het samenstellen van een menu. Handig toch?!

  • Vegetarisch kerstmenu I
  • Vegetarisch kerstmenu II
  • Vegetarisch kerstmenu III

#verspillingsvrij

Doe jij ook mee met een #verspillingsvrije kerst? Jaarlijks gooien we zoveel eten weg en dat is zonde voor je eigen portemonnee en het milieu! Zeker met kerst zijn we geneigd om veel te veel eten te maken, want je wil niet dat je gasten met een lege maag zitten. Op deze website vind je allerlei tips om minder te verspillen. Ik probeer mijn kerstrecepten zoveel mogelijk te voorzien van verspillingsvrije tips om je te helpen!