Recept voor nachoschotel met zoete aardappel
Dit is een heerlijk recept voor nachoschotel met zoete aardappel. In plaats van nachochips gebruik je zoete aardappe. De zoete aardappel snij je in plakjes. Daarna kruid je de zoete aardappel met Tex Mex kruiden en olie. De zoete aardappelschijfjes bak je vervolgens in de oven tot ze gaar zijn. Daarna verdeel je lekkere Tex Mex toppings over de zoete aardappel nacho’s. Een lekker en verantwoord gerecht.
Welke toppings gebruik je bij een nachoschotel?
In principe kun je helemaal los gaan met lekkere Tex Mex toppings over de nacho’s. Ik heb zelf de volgende toppings gebruikt:
- guacamole zelfgemaakt of van de supermarkt
- cherrytomaat
- tacosaus naar smaak
- kidney bonen
- linzen
- maisÂ
Andere lekkere toppings zijn nog: paprika, edamame bonen, zelfgemaakte tomatensalsa en (vegan) cheddar kaas. Probeer vooral uit wat je lekker vindt en zet het recept naar je eigen hand zodat het een succesrecept voor jou wordt.
Meer vega Tex Mex recepten
Ik ben zelf gek op Tex Mex gerechten. Bijna wekelijks staat er wel weer een lekker gerecht met tortilla wraps op tafel. De kinderen zijn er ook gek op. Vooral als ze zelf mogen kiezen wat ze op hun tortilla wrap willen. Smaakt dit recept naar meer? Probeer dan vooral ook eens een van onderstaande recepten. Vooral de onderste is een grote hit bij onze kinderen.
Vegan Tex Mex zoete aardappel nachoschotel
Ingrediënten
Zoete aardappel nacho's
- 1 kilo zoete aardappel
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 3-4 eetlepels Tex Mex kruiden zelfgemaakt of uit een zakje
- zout
Toppings
- 1 portie guacamole zelfgemaakt
- 250 gram cherrytomaat
- 100-150 gram tacosaus naar smaak
- 240 gram kidney boon uitlekgewicht uit blik van 400 gram
- 240 gram linzen uitlekgewicht uit blik van 400 gram
- 130 gram mais uit blik van 140 gram
- zout
- peper
- verse koriander
Optioneel, om te serveren
- (vegan) creme fraiche
- tabasco
- extra Tex Mex kruiden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een bakplaat met bakpapier klaar.
- Schil de zoete aardappels, of was de grondig. Snij de aardappels in plakken van maximaal 0,5 mm dik.
- Maak een kruidenolie van de zonnebloemolie en de Tex Mex kruiden. Doe de zoete aardappel plakken in een kom en schenk de kruidenolie erover. Meng goed door zodat alle plakken met olie bedekt zijn. Bestrooi met zout naar smaak.Verdeel de zoete aardappels over de bakplaat en bak in ongeveer 20-30 minuten gaar in de oven. De zoete aardappels mogen lekker knapperig zijn. Is dat nog niet het geval? Zet ze dan nog een onder de grillstand in de oven. Blijf er dan wel bij, want grillen kan soms ineens erg hard gaan.
- Giet de linzen, kidney bonen en mais af. Spoel af en doe in de kom die je eerder hebt gebruikt voor de zoete aardappels. Voeg de tacosaus toe. Voeg eventueel wat Tex Mex kruiden, tabasco, zout en peper naar smaak toe.
- Bereid de guacamole, als je dat nog niet had gedaan.
- Was de cherrytomaat en halveer de tomaatjes. Hak de koriander fijn.
- Verdeel het bonenmengsel, de cherrytomaat, koriander en guacamole over de zoete aardappel nacho's.
Optioneel, om te serveren
- Serveer eventueel met wat (vegan) creme fraiche en tabasco
Kidsproof tips
- Deze maaltijd is echt een feestje. Je mag het namelijk met je vingers eten. Zo maak ik het zelf extra aantrekkelijk voor de kinderen.Â
- Doe eventueel andere toppings over de zoete aardappel die je kind lekker vindt.
- Serveer de toppings eventueel in aparte bakjes op tafel zodat iedereen zelf kan kiezen wat hij erop wil.
Review