Recept voor nachoschotel met zoete aardappel

Dit is een heerlijk recept voor nachoschotel met zoete aardappel. In plaats van nachochips gebruik je zoete aardappe. De zoete aardappel snij je in plakjes. Daarna kruid je de zoete aardappel met Tex Mex kruiden en olie. De zoete aardappelschijfjes bak je vervolgens in de oven tot ze gaar zijn. Daarna verdeel je lekkere Tex Mex toppings over de zoete aardappel nacho’s. Een lekker en verantwoord gerecht.

Welke toppings gebruik je bij een nachoschotel?

In principe kun je helemaal los gaan met lekkere Tex Mex toppings over de nacho’s. Ik heb zelf de volgende toppings gebruikt:

Andere lekkere toppings zijn nog: paprika, edamame bonen, zelfgemaakte tomatensalsa en (vegan) cheddar kaas. Probeer vooral uit wat je lekker vindt en zet het recept naar je eigen hand zodat het een succesrecept voor jou wordt.

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

✓ E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

✓ Makkelijk om te maken

✓ Binnen 15-25 minuten op tafel

✓ Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Meer vega Tex Mex recepten

Ik ben zelf gek op Tex Mex gerechten. Bijna wekelijks staat er wel weer een lekker gerecht met tortilla wraps op tafel. De kinderen zijn er ook gek op. Vooral als ze zelf mogen kiezen wat ze op hun tortilla wrap willen. Smaakt dit recept naar meer? Probeer dan vooral ook eens een van onderstaande recepten. Vooral de onderste is een grote hit bij onze kinderen.

Vegan Tex Mex enchilada’s met gerookte tofu
Deze vegan enchilada's zijn super lekker en makkelijk om te maken. De gerookte tofu geeft een extra rijke smaak aan de vulling. Vul de tortilla wraps, bak even in de oven en garneer met guacamole.
Bekijk recept
Mexicaanse eenpanslasagne
Voor deze Mexicaanse lasagne heb je geen oven nodig. Met 1 pan tover je in no time dit heerlijke vegetarische gerecht op tafel. De eenpans lasagne zit vol met heerlijke peulvruchten, mais, paprika en tomaat. Een lekker maaltje om je tafelgasten mee te verrassen.
Bekijk recept
Mexicaanse monkey platter
Tex Mex eten is altijd een feestje! Veel kleur en smaakexplosies op je bord. Maak een lekkere vega(n) Tex Mex monkey platter en laat iedereen zijn eigen wraps samenstellen.
Bekijk recept
Recept voor vegan nachoschotel
Vegan nachoschotel met zoete aardappel

Vegan Tex Mex zoete aardappel nachoschotel

Er is niets lekkerder dan een fijne Tex Mex feestmaaltijd. Deze vegan zoete aardappel nachoschotel is een echte aanrader. Gemakkelijk om te maken en lekker voedzaam door de kidney bonen, mais en linzen.
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
KeukenMexicaans, Tex Mex
TrefwoordGepofte zoete aardappel, Nachoschotel, Vegan
Porties4 personen

Ingrediënten

Zoete aardappel nacho's

  • 1 kilo zoete aardappel
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 3-4 eetlepels Tex Mex kruiden zelfgemaakt of uit een zakje
  • zout

Toppings

  • 1 portie guacamole zelfgemaakt
  • 250 gram cherrytomaat
  • 100-150 gram tacosaus naar smaak
  • 240 gram kidney boon uitlekgewicht uit blik van 400 gram
  • 240 gram linzen uitlekgewicht uit blik van 400 gram
  • 130 gram mais uit blik van 140 gram
  • zout
  • peper
  • verse koriander

Optioneel, om te serveren

  • (vegan) creme fraiche
  • tabasco
  • extra Tex Mex kruiden

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een bakplaat met bakpapier klaar.
  • Schil de zoete aardappels, of was de grondig. Snij de aardappels in plakken van maximaal 0,5 mm dik.
  • Maak een kruidenolie van de zonnebloemolie en de Tex Mex kruiden. Doe de zoete aardappel plakken in een kom en schenk de kruidenolie erover. Meng goed door zodat alle plakken met olie bedekt zijn. Bestrooi met zout naar smaak.
    Verdeel de zoete aardappels over de bakplaat en bak in ongeveer 20-30 minuten gaar in de oven. De zoete aardappels mogen lekker knapperig zijn. Is dat nog niet het geval? Zet ze dan nog een onder de grillstand in de oven. Blijf er dan wel bij, want grillen kan soms ineens erg hard gaan.
  • Giet de linzen, kidney bonen en mais af. Spoel af en doe in de kom die je eerder hebt gebruikt voor de zoete aardappels. Voeg de tacosaus toe. Voeg eventueel wat Tex Mex kruiden, tabasco, zout en peper naar smaak toe.
  • Bereid de guacamole, als je dat nog niet had gedaan.
  • Was de cherrytomaat en halveer de tomaatjes. Hak de koriander fijn.
  • Verdeel het bonenmengsel, de cherrytomaat, koriander en guacamole over de zoete aardappel nacho's.

Optioneel, om te serveren

  • Serveer eventueel met wat (vegan) creme fraiche en tabasco

Kidsproof tips

  • Deze maaltijd is echt een feestje. Je mag het namelijk met je vingers eten. Zo maak ik het zelf extra aantrekkelijk voor de kinderen. 
  • Doe eventueel andere toppings over de zoete aardappel die je kind lekker vindt.
  • Serveer de toppings eventueel in aparte bakjes op tafel zodat iedereen zelf kan kiezen wat hij erop wil.