Avocado – ei salade

Op zoek naar een lekkere en vegetarische salade voor op brood? Dan moet je deze avocado ei salade echt eens proberen! De vegetarische avocado ei salade is heerlijk op een toast als ontbijt of als lunch. Hij is ook perfect op een toastje als snack. De salade is lekker romige en zacht van structuur, is rijk aan eiwitten en zit vol goede vetten. Wat wil je nog meer?!

Eiersalade met avocado
Avocado ei salade

Vegetarisch broodbeleg

Dit recept is het perfecte voorbeeld van een lekker en voedzaam vegetarisch broodbeleg. Een ander soort hartig broodbeleg wat top is, is hummus. Zelf hummus maken is echt een eitje! Het kost je nog geen 5 minuten en is super lekker en gezond! Een must try als je het mij vraagt :). Ik maakte zelfs een variant op ‘gewone’ hummus, deze doperwten hummus. Ook echt een topper om op je brood te smeren! Hummus past daarnaast perfect bij bijvoorbeeld een bowl of zelfs heerlijke zelfgemaakte spinaziepannenkoeken. Super veelzijdig dus!

Hummus
Hummus is super gezond, heel erg lekker en makkelijk om zelf te maken! Met dit recept heb je binnen een paar minuten je eigen vers gemaakte hummus op tafel staan.
Bekijk recept
Gevulde spinazie pannenkoek met falafel balletjes en hummus
Zin in een gezonde hartige pannenkoek? Maak dan deze spinazie pannenkoek. Deze groente pannenkoek is makkelijk om te maken. Vul de pannenkoek met wat paprika, champignon en falafel, of een vulling naar jouw keuze! Een lekkere vegetarische lunch of diner!
Bekijk recept

Ingrediënten avocado ei salade

  • 2 eieren
  • 1 avocado ongeveer 100-120 gram
  • 40 gram yogonaise (of 20 gram mayonaise en 20 gram yoghurt)
  • zout
  • peper
  • 1 mespuntje kerriepoeder

Zoals je ziet heb je helemaal niet veel nodig voor de lekkerste vegetarische salade! Daarnaast staat deze salade binnen een mum van tijd op tafel. Het koken van de eieren neemt het meeste tijd in beslag. Vervolgens is het gewoon een kwestie van alles prakken in een schaaltje, op smaak brengen met peper, zout en kerriepoeder en je hebt de lekkerste vega broodsalade!

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

✓ E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

✓ Makkelijk om te maken

✓ Binnen 15-25 minuten op tafel

✓ Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Optioneel kun je de salade aftoppen met bieslook. Ook tuinkers of een andere kiemgroente past perfect bij deze broodsalade. Het geeft nét dat beetje extra en een mooie finishing touch!

Eiwitrijke recepten

Op zoek naar meer van dit soort eiwitrijke recepten voor ontbijt of lunch? Dan heb ik goed nieuws voor je! Op mijn website staan namelijk de beste recepten voor een heerlijke eiwitrijke maaltijd voor zowel lunch als ontbijt.
Van een eiwitrijke buddha bowl met ei en huttenkase tot gezonde en eiwitrijke carrot cake wafels! Dit moet je gewoon proberen!

Eiwitrijke quinoa buddha bowl met ei, huttenkase en sojaboontjes
Op zoek naar een lekker en makkelijke vegetarische buddhabowl? Maak dan deze heerlijke bowl vol groente en eiwitten. Met quinoa, sojaboontjes, ei en huttenkase krijg je meer dan 27 gram eiwitten binnen in één maaltijd. Ideaal voor vegetariers die op hun eiwitinname willen letten.
Bekijk recept
Eiwitrijke wortel wafels
Deze wafels zijn ideaal als ontbijt, lunch, brunch of tussendoortje. Een gezonde variant op carrot cake. De wortel wafels zijn eiwitrijk en passen goed in een vegetarisch dieet.
Bekijk recept
Tofu scramble: vegan roerei
Wist je dat je in een handomdraai vegan roerei kunt maken van tofu? Zowel qua smaak, als structuur lijkt het net alsof je een echt roerei eet. Maar dan dus volledig plantaardig. Dus wil je vaker vegan eten, verwen jezelf dan beslist eens met deze tofu scramble.
Bekijk recept

Avocado ei salade

Deze vegetarische avocado ei salade is heerlijk op een toast als ontbijt of als lunch. Hij is ook perfect op een toastje als snack. Lekker eiwitrijk en vol goede vetten.
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 2 minuten
Bereidingstijd: 8 minuten
Totale tijd: 10 minuten
GangBrunch, Lunch, Ontbijt
KeukenFusion
TrefwoordAvocado, Ei, Salade, Vegetarisch
Porties4 porties

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 1 avocado ongeveer 100-120 gram
  • 40 gram yogonaise of 20 gram mayonaise en 20 gram yoghurt
  • zout
  • peper
  • 1 mespuntje kerriepoeder

Optioneel

  • bieslook of tuinkers

Instructies

  • Kook de eieren gaar in een pannetje kokend water in ongeveer 8 minuten. Giet de eieren af en spoel af met koud water.
  • Schil de avocado en snij in blokjes. Doe de avocado in een schaaltje.
    Schil ook de eieren en doe ze in het schaaltje.
    Voeg de yogonaise toe en prak de eieren en avocado fijn. Breng op smaak met zout, peper, een beetje kerriepoeder en eventueel wat bieslook of tuinkers.
  • Lekker op een boterham of een toast(je)

Kidsproof tips

  • Dit is een heerlijke salade voor kinderen. Zeker als je vegetarisch eet, is dit een handige manier om toch wat eiwitten binnen te krijgen. 
  • Prak de ei en avocado extra fijn, of pureer het zelfs om geen gedoe te krijgen over ‘stukjes’.Â