Recept voor vegan pasta met roomsaus
Mijn recept voor tagliatelle roomsaus is een van de meest bezochte recepten op mijn website. Ik maak het zelf ook nog regelmatig. Het is namelijk heel makkelijk en super smaakvol. In mijn studententijd was dit mijn favoriete maaltijd. Ik at het toen nog met een pakje ‘tagliatelle roomsaus’. Inmiddels heb ik een perfect vega recept ontwikkeld. De laatste tijd eet ik steeds vaker vegan, dus ik wilde een plantaardige variant maken van mijn pasta met roomsaus. Ik dook daarom onlangs de keuken in en maakte dit geweldige recept die ik heel graag met jullie wil delen!
Pasta roomsaus met verstopte groente
Het leuke aan dit pastarecept, is dat er groente in zit zonder dat je het ziet en zonder dat het qua smaak overheerst. In deze pasta zit namelijk bloemkool verstopt. De bloemkool is kort gekookt en vervolgens gepureerd, samen met cashewnoten, groente bouillon, miso pasta en edelgistvlokken. De miso en edelgistvlokken geven extra umami aan dit gerecht. Mocht je een van deze ingredienten niet in huis hebben, dan kun je deze ook weglaten.
Hoe maak je kidsproof vegan pasta met verstopte groente?
Deze pasta is super kidsproof. Mijn kinderen hebben letterlijk hun vingers afgelikt bij deze pasta. Zonder dat ze het wisten, kregen ze een flinke portie groente binnen. Groente pureren is een van de makkelijkste manieren om een gerecht kidsproof te maken. De roomsaus is neutraal van smaak, dus goede kans dat jouw kind dit ook lekker vindt!
Meer vegan pasta recepten
Wil je ook vaker vegan eten en ben je op zoek naar inspiratie? Probeer dan ook eens een van deze recepten:
Vegan pasta alfredo met bloemkool
Ingrediënten
- 50 gram cashewnoten
- 50 ml heet water
- 320 gram (volkoren) pasta
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 350 gram bloemkool een kleine bloemkool
- 1-2 eetlepels edelgistvlokken naar smaak
- 2 theelepels citroensap
- 1 theelepel zout
- 1 eetlepel miso pasta
- 400-500 ml groente bouillon
- peper
Instructies
- Doe de cashewnoten in een schaaltje met heet water. Zet even apart.
- Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
- Zet een pan op het vuur en verwarm hierin de olijfolie.
- Snij de ui en knoflook grof. Bak de ui en knoflook 2 minuten in de pan.
- Was de bloemkool. Verwijder de bladeren en de onderste 2 cm van de steel. Snij de bloemkool grof. Voeg toe aan de ui en knoflook. Giet de groente bouillon erbij. Doe een deksel op de pan en kook 3 minuten.
- Doe de bloemkool, inclusief 400 ml vocht in de blender. Voeg de edelgistvlokken, miso, citroensap, zout en cashewnoten (inclusief vocht) toe. Pureer tot een egale saus. Voeg eventueel extra edelgistvlokken, zout en peper naar smaak toe.
- Roer de saus door de pasta.
Kidsproof tips
- Deze pasta is ontzettend kidsproof. Mijn kinderen likten hun vingers erbij af. De saus is gepureerd, dus er zijn geen stukjes.
Review