Vegetarische witlofsalade
Witlof is een groente die in de winter en het voorjaar wordt geoogst. De meest bekende maaltijd met witlof is denk ik witlof met ham en kaas uit de oven. Maar wist je dat je ook hele lekkere salades kunt maken met witlof? Hieronder vind je een heerlijke witlofsalade met appel, kaas en ei.
Snelle witlofsalade met ei
Het voordeel van een witlofsalade is dat je de witlof niet hoeft te koken. Je kunt meteen aan de slag en bent dus zo klaar! Het enige waar je bij dit gerecht even op moet wachten, zijn de gekookte eieren. Verder is het een kwestie van snijden van de witlof, kaas, appel, bosui en augurken.
Dressing voor witlofsalade
De dressing voor deze vegetarische witlofsalade met appel, kaas en ei is gemaakt op basis van Griekse yoghurt. Dit past perfect bij het frisse en knapperige van de witlof en de appel! Om er een echte saladedressing van te maken voeg je nog 1 eetlepel mayonaise, een klein beetje gembersiroop en olijfolie, kerriepoeder en peper en zout toe. Dit meng je goed door elkaar en klaar is je dressing!
Meer vegetarische salades
Ik vind het heerlijk om een salade bij het avondeten te serveren. Met name in de zomer staat er iedere avond wel een salade op tafel. In de winter heb ik meer behoefte aan warme gerechten, maar dan nog vind ik zo’n witlofsalade een heerlijk bijgerecht. Deze salade kun je trouwens ook heel goed als lunch eten!
Op deze pagina vind je al mijn vegetarische salade recepten op een rij.
Meer recepten met witlof
Heb je de witlofsmaak te pakken gekregen? Maak dan ook eens deze andere witlofsalade. Of deze ovenschotel met witlof, of wat denk je van deze quiche met witlof en brie? Witlofgratin vind ik zelf ook een top recept. En gekarameliseerde witlof is een super mooi bijgerecht als je uitgebreid gaat koken.
Witlofsalade met appel, kaas en ei
Ingrediënten
- 4 eieren
- 300 gram witlof ik had 6 kleine stronkjes
- 125 gram oude kaas
- 2 stengels bosui
- 1 appel
- 6 augurk
Dressing
- 3 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 theelepel kerriepoeder
- 0,5 eetlepel gembersiroop
- 1 eetlepel olijfolie
- zout
- peper
Optioneel, om te garneren
- verse bieslook
Instructies
- Kook de eieren in ruimkokend water in ongeveer 8 minuten hard. Giet af en laat flink schrikken met koud water. Laat de eieren even afkoelen en pel ze daarna.
- Verwijder de buitenste blaadjes van de witlof en snij vervolgens in dunne ringen. Doe de witlof ik een schaal.
- Was de appel, verwijder het klokhuis en snij in stukjes. Snij de augurk in plakjes. Snij de bosui in dunne ringen. Snij de kaas in blokjes van ongeveer 0,5-0,5 cm. Doe alles bij de witlof in een schaal.
- Maak nu de dressing. Meng de mayonaise, gembersiroop en olijfolie door de Griekse yoghurt. Roer de kerrie erdoor en breng op smaak met zout en peper. Schenk de dressing over de salade en roer goed door.
- Snij de eieren doormidden en leg op de salade. Klaar om te eten!
Optioneel
- Garneer de salade eventueel met wat verse bieslook.
Kidsproof tips
- Deze salade vind ik zelf weinig kidsproof. Kids vinden rauwe witlof vaak bitter.Â
- Dat weerhoudt mij er niet van om zelf lekker zo’n salade te eten. Voor de kids maak ik een bakje rauwkost klaar.Â
Review