Postelein salade met pompoen
Eerder maakte ik al een salade met veldsla, gegrilde pompoen en geitenkaas en een boerenkoolsalade met gegrilde pompoen, granaatappel, geitenkaas en geroosterde amandelen. Beide heerlijke gerechten waarbij ik geroosterde pompoen in een salade heb verwerkt. Dit keer wilde ik voor een andere twist gaan, en heb ik ervoor gekozen om een salade op basis van postelein te maken. Het resultaat? Deze heerlijke postelein salade met pompoen, linzen, geitenkaas en pesto!
Postelein is groene bladgroente waarmee je de lekkerste salades of stamppotten kunt maken. Ben je geen fan van postelein? Dan kun je ook prima een anders sla soort gebruiken voor dit recept!
Recepten met pompoen
Ik ben dol op pompoen! Wanneer pompoen in het seizoen is, probeer ik daarom zo veel mogelijk recepten met pompoen te bedenken. Inmiddels staan er al een heleboel gerechten op mijn website en man…wat zijn ze lekker zeg! Van romige pompoensoepen tot heerlijke pastarecepten met pompoen. Ik heb er hieronder een aantal voor je op een rijtje gezet!
Benieuwd naar al mijn recepten met pompoen? Deze vind je HIER!
Rijkelijk gevulde salade
Deze herfstige postelein salade met pompoen is super gevarieerd! Het bevat verse groente, peulvruchten, een heerlijke zachte kaas en een super smaakvolle dressing. Genoeg verschillende smaken en structuren dus die van deze salade een ware smaakexplosie maken!
De ingrediënten voor deze salade zijn:
- 0,5 pompoen
- postelein (of een andere slasoort)
- 130 gram linzen uit blik
- 100 gram zachte geitenkaas
- 100 gram verse pesto
- olijfolie
- zout
- peper
Het enige ingrediënt dat je moet bereiden voor deze salade, is de pompoen. Deze gril ik in de oven, zo heb je er verder ook geen werk aan ;). Doordat er een warm element in de salade zit, kun je deze postelein salade met pompoen lauwwarm eten. Houd je van mealpreppen? Dan kun je deze salade ook prima koud eten!
Pesto zelf maken
De pesto die ik in deze salade heb toegevoegd kun je heel gemakkelijk zelf maken. Het is een kwestie van de juiste ingrediënten in huis halen, alles in de blender gooien en pureren tot een gladde pesto saus. Ét voila, de lekkerste zelfgemaakte pesto! Heerlijk bij deze salade, maar ook perfect voor op brood, als saus voor de lekkerste pasta pesto of als vulling voor een feestelijk hapje.
Meer vegetarische salade recepten
Ik ben echt een salade freak. Je kunt er zoveel kanten mee op en het is lekker voor praktisch ieder moment van de dag! Of je een salade nu eet als lunch, bijgerecht, voorgerecht of zelfs als hoofdgerecht, het kan allemaal!
Ik heb een blog geschreven waarin ik mijn favoriete recepten deel: 10x de lekkerste vegetarische salade recepten. Van een salade met andijvie of boerenkool tot een salade op basis van noedels of pasta, ik ben overal fan van!
Salade met postelein, geroosterde pompoen, linzen, geitenkaas en pesto
Ingrediënten
- 0,5 pompoen
- postelein of een andere slasoort
- 130 gram linzen uit blik; uitlekgewicht. Blik van 200 gram
- 100 gram verse pesto
- 100 gram zachte geitenkaas
- olijfolie
- zout
- peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een bakplaat met bakpapier klaar.
- Was de pompoen en verwijder de pitten. Snij in blokjes. Leg de pompoen op de bakplaat en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Schuif de pompoen in de oven en bak ongeveer 20 minuten totdat de blokjes gaar zijn.
- Giet intussen de linzen af en spoel nog eens af met water.
- Doe de postelein (of andere sla) in een kom. Meng de linzen door de salade. Kruimel de geitenkaas erover en verdeel de pompoenblokjes over de salade. Breng op smaak met de verse pesto.
Kidsproof tips
- Salades zijn meestal niet zo kidsproof. Je kunt de sla eventueel achterwege laten en je kind wat pompoen en linzen geven.Â
- Bij ons eten de kids vaak een bakje met rauwkost, in plaats van sla.Â
Review