Mijn allereerste risotto
Dit recept voor risotto met spinazie en geitenkaas is het allereerste risotto gerecht dat ik ooit heb gemaakt!! Het is nog steeds één van mijn persoonlijke favorieten en daarnaast is het een super snel en makkelijk recept!
Ik ben sowieso een enorme liefhebber van risotto (deze pompoenrisotto met burrata is stiekem mijn favoriet). Ik ben zelfs zo’n enorme fan, dat ik een lijstje heb gemaakt met mijn top 10 lekkerste vegetarische risotto’s!
Super snel risotto recept
Het recept voor deze risotto komt oorspronkelijk uit het 15 minutes kookboek van Jamie Oliver. Het is een fluitje van een cent om deze risotto te maken en het resultaat is echt verbluffend lekker!
De voorbereiding van dit recept kost je slechts 5 minuten. Het enige wat je hoeft te snijden zijn 2 uien, 2 teentjes knoflook en 2 stengels bleekselderij. Voor het groene spinaziesausje kun je het werk overlaten aan de blender.
Ingrediënten romige risotto met spinazie en geitenkaas
Voor dit recept heb je een aantal basis ingrediënten nodig met daarnaast een aantal lekkere smaakmakers.
Benodigdheden risotto:
- 50 gram roomboter
- olijfolie
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 400 gram verse spinazie
- 2 stengels van een bleekselderij
- 320 gram risottorijst
- 2 blokjes groente bouillon + 1 liter kokend water
- 100 gram zachte geitenkaas
- 75 gram Parmezaanse kaas
- 1 handje pijnboompitten
- 0,5 citroen
De Parmezaanse kaas zorgt samen met wat opgebakken pijnboompitjes voor de echte finishing touch van deze risotto!
Een vegetarische comfort food maaltijd om je vingers bij af te likken!
Kidsproof risotto recept
Zoek je naar een super kindvriendelijk recept? Kijk dan niet verder; deze risotto wacht op jou!
Deze romige spinazierisotto is wat mij betreft de ideale gezinsmaaltijd. Doordat de spinazie in de blender gaat, wordt het een smeuïg geheel, zónder stukjes. Een super kindvriendelijke structuur! Daarnaast kun je deze maaltijd nog meer kidsproof maken, door de bleekselderij achterwege te laten of eventueel te vervangen door een groente waarvan je zeker weet dat jouw kind het lekker vindt.
Is jouw kind geen liefhebber van geitenkaas? Dan kun je ook hierin een kindervriendelijke ‘foodswap’ maken naar bijvoorbeeld creme fraiche, ricotta of mascarpone. Dit zijn iets mildere kazen en vallen over het algemeen een stuk beter in de smaak bij kinderen!
Meer vegetarische risotto recepten
Ben jij een echte risotto fan? Probeer dan ook eens een van deze risotto’s!
Risotto met spinazie en geitenkaas
Ingrediënten
- 50 gram roomboter
- olijfolie
- 2 ui
- 2 teentjes knoflook
- 400 gram spinazie
- 2 stengels van een bleekselderij
- 320 gram risottorijst
- 2 blokjes groente bouillon + 1 liter kokend water
- 100 gram zachte geitenkaas
- 75 gram Parmezaanse kaas
- 1 handje pijnboompitten
- 0,5 citroen
- zout
- peper
- nootmuskaat
Instructies
- Verwarm de pijnboompitten kort in een hapjespan en zet apart in een bakje.
- Snij 1 ui en de teentjes knoflook en bak deze kort in 25 gram boter en een scheutje olijfolie in een hapjespan. Voeg de spinazie beetje bij beetje toe aan het uimengsel en roer goed door. Bak de spinazie tot deze mooi is geslonken. Breng op smaak met de nootmuskaat, zout en peper.Doe de spinazie in de blender en maal fijn.
- Snij de de andere ui en de bleekselderij fijn. Bak deze ongeveer 2 minuten in 25 gram boter en voeg dan de risottorijst toe. Roer goed door en bak de risotto ongeveer 1-2 minuten totdat deze glazig oogt. Blus af met een flinke scheut groentenbouillon en blijf goed roeren. Zet je pan nu wat lager, op middenhoog vuur.
- Als je bouillon verdampt is, giet je wat nieuwe bouillon bij de rijst totdat deze net onder water staat. Roer de rijst goed door en laat de bouillon opgenomen worden door de rijst. Als de rijst weer bijna droog staat, herhaal je deze stap met opgieten van de bouillon net zo lang totdat de rijstkorrels gaar zijn. De rijst mag een lichte bite hebben. Dit duurt meestal zo'n 20-30 minuten. Is je bouillon eerder op? Maak dan nog wat nieuwe bouillon, zoveel totdat je rijst gaar is.
- Voeg nu de spinazie en de geitenkaas toe aan de risotto. Rasp de schil van een halve citroen over je risotto. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met Parmezaanse kaas en pijnboompitten.
Kidsproof tips
- Deze risotto is al erg kindvriendelijk doordat de spinazie is gepureerd. Hierdoor heb je geen ‘stukjes’. Je kunt de stukjes nog verder minimaliseren door de bleekselderij achterwege te laten.
- Houdt jouw kind niet van geitenkaas? Vervang dit dan door creme fraiche, ricotta of mascarpone.
Review