Lekker recept voor komkommersalade met azijn
Deze komkommersalade met azijn maakten mijn ouders vroeger altijd. In de zomer stond dit standaard als bijgerecht op tafel. Het doet mij denken aan de warme zomeravonden, ik krijg er dus echt een nostalgisch gevoel bij! Dat is dus een reden dat ik nog steeds heel erg kan genieten van deze komkommersalade. Daarbij is ie heel lekker én super easy om te maken!
Hoe maak je een snelle komkommersalade?
Ben je op zoek naar een simpel, maar o zo lekker bijgerecht? Deze komkommersalade staat in een handomdraai op tafel. De komkommer snijd je heel gemakkelijk met de rasp van de food processor / de keukenmachine, met een mandoline, of ouderwets met een kaasschaaf (pas op voor je vingers!).
Welke ingredienten heb je nodig voor komkommersalade met azijn?
Je hebt voor de frisse komkommersalade maar een paar ingrediënten nodig:
- 1 komkommer (uiteraard)
- 3 eetlepels azijn
- 0,5 theelepel kristalsuiker
- peper
- zout
Krijgen je gasten te eten? Kies er dan bijvoorbeeld voor om eetbare bloemen van Look and Taste aan toe te voegen om de salade mooi te decoreren.
Komkommersalade is lekker bij een rijsttafel
Deze komkommersalade leent zich perfect als bijgerecht bij rijsttafels. Maar je kan deze frisse salade natuurlijk ook serveren bij een BBQ! Denk hierbij bijvoorbeeld aan de tofu saté met pindasaus.
Meer inspiratie voor Aziatische bijgerechten
Komkommersalade met azijn
Ingrediënten
- 1 komkommer
- 3 eetlepels azijn
- 0,5 theelepel kristalsuiker
- zout
- peper
Instructies
- Was de komkommer en snij met een kaasschaaf of mandoline in dunne plakken. Je kunt ze in de lengte snijden, maar je kunt ook 'gewone' plakjes snijden.
- Meng de azijn met de suiker in een schaal. Voeg de komkommerplakken toe en meng goed. Breng op smaak met zout en peper.
Kidsproof tips
- Mijn kinderen houden heel erg van een zuurtje. Ze zijn gek op azijn en op augurken. Deze komkommersalade viel dus goed in de smaak.
- Vinden jouw kids het minder geslaagd? Maak dan een apart bakje met komkommer voor de kinderen zonder azijn, suiker, zout en peper.Â
Review