Lekker recept voor komkommersalade met azijn

Deze komkommersalade met azijn maakten mijn ouders vroeger altijd. In de zomer stond dit standaard als bijgerecht op tafel. Het doet mij denken aan de warme zomeravonden, ik krijg er dus echt een nostalgisch gevoel bij! Dat is dus een reden dat ik nog steeds heel erg kan genieten van deze komkommersalade. Daarbij is ie heel lekker én super easy om te maken!

Hoe maak je een snelle komkommersalade?

Ben je op zoek naar een simpel, maar o zo lekker bijgerecht? Deze komkommersalade staat in een handomdraai op tafel. De komkommer snijd je heel gemakkelijk met de rasp van de food processor / de keukenmachine, met een mandoline, of ouderwets met een kaasschaaf (pas op voor je vingers!).

Welke ingredienten heb je nodig voor komkommersalade met azijn?

Je hebt voor de frisse komkommersalade maar een paar ingrediënten nodig:

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

✓ E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

✓ Makkelijk om te maken

✓ Binnen 15-25 minuten op tafel

✓ Voor slechts 1,99 ipv 7,99

  • 1 komkommer (uiteraard)
  • 3 eetlepels azijn
  • 0,5 theelepel kristalsuiker
  • peper
  • zout

Krijgen je gasten te eten? Kies er dan bijvoorbeeld voor om eetbare bloemen van Look and Taste aan toe te voegen om de salade mooi te decoreren.

Komkommersalade is lekker bij een rijsttafel

Deze komkommersalade leent zich perfect als bijgerecht bij rijsttafels. Maar je kan deze frisse salade natuurlijk ook serveren bij een BBQ! Denk hierbij bijvoorbeeld aan de tofu saté met pindasaus.

Rijst met kerrie, sperziebonen en jackfruit
Deze vega variant op rijst met kip kerrie is echt een aanrader! Ik gebruikte jackfruit, een perfecte vleesvervanger. Deze heeft een vlezige structuur en neemt de smaak van de kruiden goed op.
Bekijk recept
Vegan Indonesische rendang van jackfruit
Indonesische rendang zonder vlees, met jackfruit. Deze rendang is het perfecte vegan alternatief voor de traditionele Indonesische rendang. Lekker met sajoer boontjes of andere groente en rijst.
Bekijk recept
Sajoer boontjes
Deze sajoer boontjes maak je heel eenvoudig zonder pakjes en zakjes. De meeste ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis. Deze vegetarische Aziatische topper staat binnen 15 minuten op tafel. Serveer met wat rijst en/of naan brood en je hebt een heerlijke maaltijd!
Bekijk recept

Meer inspiratie voor Aziatische bijgerechten

Atjar tjampoer zelf maken
Atjar tjampoer is ontzettend makkelijk en goedkoop om zelf te maken. Met een kool, wortel en kurkuma maak je heel eenvoudig je eigen atjar!
Bekijk recept
Vegetarische ajam ketjap met seitan en zelfgemaakte atjar tjampoer
Dit is een heerlijke vegetarische variant op ajam ketjap of babi ketjap. Deze ajam ketjap is gemaakt met seitan. Serveer met sperziebonen, rijst en atjar tjampoer en je hebt een heerlijke Aziatische maaltijd.
Bekijk recept
De lekkerste knapperige tempeh
Tempeh is een perfecte vleesvervanger. Het is gemaakt van sojabonen en geheel plantaardig. Met dit recept maak je de lekkerste knapperige tempeh. Nooit meer mislukte tempeh gerechten. Met dit recept maak je tempeh altijd lekker.
Bekijk recept

Komkommersalade met azijn

Deze komkommersalade met azijn is een echte klassieker. Je hebt er weinig voor nodig (komkommer, azijn en een beetje suiker) en maximaal resultaat: namelijk heerlijke zoetzure komkommers. Lekker als bijgerecht.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 5 minuten
GangBijgerecht
KeukenHollands
TrefwoordKomkommer, Vegan, Vegetarisch
Porties4 personen

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 3 eetlepels azijn
  • 0,5 theelepel kristalsuiker
  • zout
  • peper

Instructies

  • Was de komkommer en snij met een kaasschaaf of mandoline in dunne plakken. Je kunt ze in de lengte snijden, maar je kunt ook 'gewone' plakjes snijden.
  • Meng de azijn met de suiker in een schaal. Voeg de komkommerplakken toe en meng goed. Breng op smaak met zout en peper.

Kidsproof tips

  • Mijn kinderen houden heel erg van een zuurtje. Ze zijn gek op azijn en op augurken. Deze komkommersalade viel dus goed in de smaak.
  • Vinden jouw kids het minder geslaagd? Maak dan een apart bakje met komkommer voor de kinderen zonder azijn, suiker, zout en peper.Â