Ben je op zoek naar een simpel, maar o zo lekker bijgerecht? Deze komkommersalade staat in een handomdraai op tafel. De komkommer snijd je heel gemakkelijk met de rasp van de food processor / de keukenmachine, met een mandoline, of ouderwets met een kaasschaaf (pas op voor je vingers!).
Welke ingredienten heb je nodig voor komkommersalade met azijn?
Je hebt voor de frisse komkommersalade maar een paar ingrediƫnten nodig:
5 onmisbare vegetarische recepten
Wil je vaker vegetarisch eten en kun je wel wat hulp gebruiken?
Deze vega variant op rijst met kip kerrie is echt een aanrader! Ik gebruikte jackfruit, een perfecte vleesvervanger. Deze heeft een vlezige structuur en neemt de smaak van de kruiden goed op.
Indonesische rendang zonder vlees, met jackfruit. Deze rendang is het perfecte vegan alternatief voor de traditionele Indonesische rendang. Lekker met sajoer boontjes of andere groente en rijst.
Deze sajoer boontjes maak je heel eenvoudig zonder pakjes en zakjes. De meeste ingrediƫnten heb je waarschijnlijk al in huis. Deze vegetarische Aziatische topper staat binnen 15 minuten op tafel. Serveer met wat rijst en/of naan brood en je hebt een heerlijke maaltijd!
Vegetarische ajam ketjap met seitan en zelfgemaakte atjar tjampoer
Dit is een heerlijke vegetarische variant op ajam ketjap of babi ketjap. Deze ajam ketjap is gemaakt met seitan. Serveer met sperziebonen, rijst en atjar tjampoer en je hebt een heerlijke Aziatische maaltijd.
Tempeh is een perfecte vleesvervanger. Het is gemaakt van sojabonen en geheel plantaardig. Met dit recept maak je de lekkerste knapperige tempeh. Nooit meer mislukte tempeh gerechten. Met dit recept maak je tempeh altijd lekker.
Deze komkommersalade met azijn is een echte klassieker. Je hebt er weinig voor nodig (komkommer, azijn en een beetje suiker) en maximaal resultaat: namelijk heerlijke zoetzure komkommers. Lekker als bijgerecht.
Review