Curry met rode biet
Ik ben gek op zelfgemaakte curry’s! Curry’s zijn het ideale vegetarische gerecht. Lekker romig, voedzaam en bomvol smaak! Ik heb al vele varianten gemaakt, maar nog nooit een curry met rode biet. Gek eigenlijk, want ik ben een enorme liefhebber van rode biet! Het werd daarom tijd dat ik eens een bieten curry ging maken. Het resultaat is deze romige en kruidige curry met rode biet en kokosmelk! Een super lekkere en verassende vegetarische maaltijd. Enjoy!
Vegetarische curry recepten
Op zoek naar meer vegetarische curryrecepten? Dan ben je bij mij aan het juiste adres! Ik ben namelijk gek op curry’s en heb al een heleboel lekkere recepten op mijn website geplaatst. Ik heb zelfs een blog gewijd aan mijn liefde voor curry: 10 x de lekkerste vegetarische curry recepten. Hieronder deel ik alvast een aantal van deze heerlijke recepten!
Curry kruiden en specerijen
Wie mij een beetje kent, weet dat ik geen voorstander ben van pakjes of zakjes. Ik maak dan ook graag al mijn kruidenmengsels, sauzen en marinades zelf. Zo ook voor deze bieten curry. Met de juiste kruidenmixen kun je van iedere maaltijd een ware smaaksensatie maken!
Ingrediënten zelfgemaakte kruidenmix
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 2 theelepels mosterdzaad gemalen
- 3 cm verse gember
- 0,5 chilipeper
- 1 eetlepel garam masala
- 0,25 theelepel zout
- 0,25 theelepel zwarte peper
Curry zelf maken
Binnen enkele minuten maak je met bovenstaande ingrediënten de lekkerste basis voor een kruidige vegetarische curry! Hiervoor snijd je de gember en chilipeper goed fijn. Dit bak je in een koekenpan met een scheutje olijfolie. Vervolgens voeg je de mosterdzaad en garam masala toe. Bak 3 minuutjes mee en je currybasis is klaar!
Nu is het tijd om stukjes biet en cherrytomaatjes toe te voegen. Dit bak je nog even kort mee en blus je vervolgens af met kokosmelk. Je laat het mengsel voor ongeveer 10 minuten pruttelen en dan ontstaat er een heerlijke zachte en romige curry!
Serveer de curry met naan en/of rijst. Eet smakelijk!
Meer recepten met biet
Ben jij net als ik gek op rode biet? Dan heb ik een aantal heerlijke verassende recepten voor je! Bieten zijn namelijk zo veelzijdig dat je er alle kanten mee op kunt. Van zelfgemaakte rode bietenburgers tot een romige bietensoep met geitenkaas crème. Deze recepten zijn zeker het proberen waard!
Bieten curry met kokosmelk
Ingrediënten
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 2 theelepels mosterdzaad gemalen
- 3 cm gember
- 0,5 chilipeper
- 1 eetlepel garam masala
- 0,25 theelepel zout
- 0,25 theelepel zwarte peper
- 500 gram biet voorgekookt
- 200 gram cherrytomaten
- 1 blokje groente bouillon + 250 ml water
- 150 ml kokosmelk
Optioneel, om te garneren
- verse koriander of peterselie
Optioneel, om bij te serveren
- rijst
- naanbrood
Instructies
- Verwarm een scheutje olijfolie in een hapjespan. Schil de gember en snij fijn. Verwijder de zaadlijsten uit de chilipeper en snij fijn. Doe de gember en chilipeper in de pan en voeg de mosterdzaad en garam masala toe. Bak ongeveer 3 minuten.
- Snij de bieten in stukken en de cherrytomaat doormidden. Doe de bieten en cherrytomaat in de pan. Bak 2 minuten mee. Blus af met de kokosmelk en voeg ook het bouillonblokje toe. Laat 10 minuten pruttelen.
- Serveer met rijst of naanbrood en garneer eventueel met verse koriander.
Kidsproof tips
- Als je kind van bietjes houdt, is dit echt een top recept. De bietjes zijn licht gekruid en lekker romig door de kokosmelk.Â
- Je kunt de bieten eventueel pureren in de kokosmelk en als saus serveren bij wat rijst of naanbrood.
- Een andere optie is om de bieten te raspen of kleiner te snijden om het aantrekkelijker te maken voor je kind.Â
Review