Curry met rode biet

Ik ben gek op zelfgemaakte curry’s! Curry’s zijn het ideale vegetarische gerecht. Lekker romig, voedzaam en bomvol smaak! Ik heb al vele varianten gemaakt, maar nog nooit een curry met rode biet. Gek eigenlijk, want ik ben een enorme liefhebber van rode biet! Het werd daarom tijd dat ik eens een bieten curry ging maken. Het resultaat is deze romige en kruidige curry met rode biet en kokosmelk! Een super lekkere en verassende vegetarische maaltijd. Enjoy!

Singalese curry met rode biet
Bieten curry

Vegetarische curry recepten

Op zoek naar meer vegetarische curryrecepten? Dan ben je bij mij aan het juiste adres! Ik ben namelijk gek op curry’s en heb al een heleboel lekkere recepten op mijn website geplaatst. Ik heb zelfs een blog gewijd aan mijn liefde voor curry: 10 x de lekkerste vegetarische curry recepten. Hieronder deel ik alvast een aantal van deze heerlijke recepten!

Butter chicken curry met bloemkool
Hét recept voor vegetarische butter chicken, hier is ie dan! Je maakt de curry eenvoudig zelf, zonder pakjes en zakjes. De bloemkool geeft een lekkere bite aan het geheel. Serveer de curry met rijst of naanbrood en je hebt een heerlijke Indiase vega maaltijd!
Bekijk recept
Vegan pinda curry met tofu, paprika en wortel
Op zoek naar een lekker vegetarisch curry recept? Kijk dan niet verder, want deze plantaardige pinda curry met tofu, wortel en paprika is echt een geweldig smaakbommetje. De curry maak je redelijk eenvoudig zelf, zonder pakjes en zakjes. De pindakaas is de smaakmaker van dit gerecht. Een absolute aanrader!
Bekijk recept
Curry met ei
Deze curry met ei is een van de makkelijkste, snelste en lekkerste curry's die je zelf kunt maken zonder pakjes en zakjes. Het is al jaren één van mijn favoriete curry's. Het originele recept is met eieren, maar je kunt de basiscurry saus ook gebruiken om een curry met groente van te maken. Geniet van deze vegetarische curry!
Bekijk recept

Curry kruiden en specerijen

Wie mij een beetje kent, weet dat ik geen voorstander ben van pakjes of zakjes. Ik maak dan ook graag al mijn kruidenmengsels, sauzen en marinades zelf. Zo ook voor deze bieten curry. Met de juiste kruidenmixen kun je van iedere maaltijd een ware smaaksensatie maken!

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

✓ E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

✓ Makkelijk om te maken

✓ Binnen 15-25 minuten op tafel

✓ Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Ingrediënten zelfgemaakte kruidenmix

  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 theelepels mosterdzaad gemalen
  • 3 cm verse gember
  • 0,5 chilipeper
  • 1 eetlepel garam masala
  • 0,25 theelepel zout
  • 0,25 theelepel zwarte peper

Curry zelf maken

Binnen enkele minuten maak je met bovenstaande ingrediënten de lekkerste basis voor een kruidige vegetarische curry! Hiervoor snijd je de gember en chilipeper goed fijn. Dit bak je in een koekenpan met een scheutje olijfolie. Vervolgens voeg je de mosterdzaad en garam masala toe. Bak 3 minuutjes mee en je currybasis is klaar!

Nu is het tijd om stukjes biet en cherrytomaatjes toe te voegen. Dit bak je nog even kort mee en blus je vervolgens af met kokosmelk. Je laat het mengsel voor ongeveer 10 minuten pruttelen en dan ontstaat er een heerlijke zachte en romige curry!

Serveer de curry met naan en/of rijst. Eet smakelijk!

Meer recepten met biet

Ben jij net als ik gek op rode biet? Dan heb ik een aantal heerlijke verassende recepten voor je! Bieten zijn namelijk zo veelzijdig dat je er alle kanten mee op kunt. Van zelfgemaakte rode bietenburgers tot een romige bietensoep met geitenkaas crème. Deze recepten zijn zeker het proberen waard!

Vegetarische rode bietenburger
Deze vegetarische bietenburger is de lekkerste vega burger in tijden. Dit recept is makkelijk om zelf te maken en leuk om te serveren voor je gezin, familie of vrienden.
Bekijk recept
Bieten falafel met maaltijdpita en yoghurt tahin dressing
Bieten falafel: prachtige paars/roze balletjes gemaakt van biet en kikkererwten. Je kunt ze voorverpakt in de winkel kopen, maar je kunt ze ook vrij eenvoudig zelf maken! Een heerlijke plantaardige vleesvervanger. Serveer in een pita met wat rauwkost en yoghurt tahin dressing en je hebt een fantastische maaltijd!
Bekijk recept
Bietensoep met geitenkaas
Deze bietensoep is makkelijk om te maken en is bijzonder smaakvol. Bietjes en geitenkaas smaken altijd super goed samen, zo ook in deze soep. Een leuke variant op de Oost-Europese borsjt soep. Lekker licht en gezond.
Bekijk recept

Bieten curry met kokosmelk

Dit is een verrassende curry met rode biet. De curry is eenvoudig te maken met voorgekookte biet en wat lekkere curry kruiden en specerijen die je gewoon in de supermarkt kunt kopen. Eet smakelijk!
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
GangBijgerecht, Hoofdgerecht
KeukenAziatisch, Fusion, Singalees
TrefwoordBiet, Curry, Kidsproof, Vegan, Vegetarisch
Porties4 personen

Ingrediënten

  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 theelepels mosterdzaad gemalen
  • 3 cm gember
  • 0,5 chilipeper
  • 1 eetlepel garam masala
  • 0,25 theelepel zout
  • 0,25 theelepel zwarte peper
  • 500 gram biet voorgekookt
  • 200 gram cherrytomaten
  • 1 blokje groente bouillon + 250 ml water
  • 150 ml kokosmelk

Optioneel, om te garneren

  • verse koriander of peterselie

Optioneel, om bij te serveren

  • rijst
  • naanbrood

Instructies

  • Verwarm een scheutje olijfolie in een hapjespan.
    Schil de gember en snij fijn. Verwijder de zaadlijsten uit de chilipeper en snij fijn. Doe de gember en chilipeper in de pan en voeg de mosterdzaad en garam masala toe. Bak ongeveer 3 minuten.
  • Snij de bieten in stukken en de cherrytomaat doormidden. Doe de bieten en cherrytomaat in de pan. Bak 2 minuten mee.
    Blus af met de kokosmelk en voeg ook het bouillonblokje toe. Laat 10 minuten pruttelen.
  • Serveer met rijst of naanbrood en garneer eventueel met verse koriander.

Kidsproof tips

  • Als je kind van bietjes houdt, is dit echt een top recept. De bietjes zijn licht gekruid en lekker romig door de kokosmelk. 
  • Je kunt de bieten eventueel pureren in de kokosmelk en als saus serveren bij wat rijst of naanbrood.
  • Een andere optie is om de bieten te raspen of kleiner te snijden om het aantrekkelijker te maken voor je kind.Â