Snelle eenpansmaaltijd met pasta
Ik ben gek op makkelijke eenpansmaaltijden. Het scheelt een hoop afwas. Op mijn website vind je onder andere een heerlijke Mexicaans éénpansgerecht met orzo, een eénpansgerecht met zoete aardappel en broccoli, een heerlijke eenpans orzotto met courgette en een eennpans pasta Bolognese met linzen. Eenpansgerechten zijn ideaal voor een drukke doordeweekse, maar ook perfect voor op de camping. Deze eenpans orzo met tomaat en burrata is een fan mijn favorieten!
Eenpans orzo met tomaat: de ideale pasta voor vegetarische gerechten
Orzo is met stip op 1 mijn favoriete pasta. Orzo is een pastasoort in de vorm van een rijstkorrel. Je vind het veel in de Mediterraanse keuken. Zowel de Grieken als Italianen koken graag met orzo. En ik dus ook :). Ik heb inmiddels heel wat recepten met orzo ontwikkeld. Mocht je het nog niet kennen, dan is het absoluut de moeite waard om te proberen!
Het verschil tussen burrata en mozzarella?
Bovenop deze pasta heb ik wat burrata gescheurd. Burrata is een Italiaanse verse kaas, gemaakt van mozzarella en room. De buitenkant is van mozzarella en de binnenkant is een combinatie van mozzarella en room. Hierdoor is de kaas nóg romiger dan een ‘gewone’ mozzarella. Het is wat mij betreft een soort upgrade van een mozzarella. Die upgrade is trouwens niet alleen in smaak, maar ook in prijs helaas. Burrata is behoorlijk prijzig. Natuurlijk kun je dit recept ook met mozzarella maken.
Meer vegetarische recepten met burrata
Smaakt dit recept met burrata naar meer? Probeer dan ook eens deze pasta caprese met burrata uit de oven, of mijn panzanella met nectarine. Onlangs maakte ik ook een super lekkere risotto met gegrilde paprika en burrata. Allemaal de moeite waard, als je een burrata liefhebber bent!
Meer lekkere vegetarische recepten met orzo
Als de orzo jou ook goed bevalt, kan ik je nog meer lekkere orzo gerechten aanraden. Deze Griekse groentestoof met orzo en kofta valt waarschijnlijk ook goed in de smaak! Ik ben zelf ook ontzettend fan van deze orzo met aubergine en tomaat. Een orzo salade met gegrilde groente is ook een heel goed idee. Of wat denk je van orzo met paddenstoelen, blauwe kaas en rode ui? Een van mijn favoriete orzo recepten is deze orzo met champignons en emmentaler. Yum, ik heb er nu al weer zin in!
Vegetarische eenpansmaaltijd met orzo, tomaten en burrata
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 250 gram burrata (1 bol)
- 0,5 theelepel chilivlokken
- 3 theelepels venkelzaad
- 2 teentjes knoflook
- 1 rasp van een citroen
- 320 gram orzo
- 800 gram cherry tomaten
- 500 ml groente bouillon
- zout
- peper
Instructies
- Snij de knoflook fijn. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een hapjespan (waar een deksel op kan). Bak hierin de knoflook, 2 theelepels venkelzaad, 0,25 theelepel chilivlokken en de citroenrasp.
- Was de cherrytomaat en doe in de pan (je hoeft ze niet te snijden). Voeg de orzo toe en roer goed door. Schenk de groente bouillon erover en doe de deksel op de pan. Laat de orzo 10 minuten pruttelen op middenhoog vuur.
- Scheur intussen de burrata in stukjes. Schenk er een eetlepel olijfolie over en strooi een mespuntje chilivlokken en een theelepel venkelzaad over de burrata. Zet even apart.
- Druk de cherrytomaat plat met een spatel en laat nog een paar minuten pruttelen tot de orzo gaar is. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
- Verdeel de burrata over de orzo en serveer direct.
Kidsproof tips
- Dit is een perfect kidsproof gerecht. Orzo vinden veel kinderen lekker een tomaat ook.
- Houdt jouw kind niet van tomaat? Maak deze orzo dan eens met paprika of courgette. Voeg dan wel iets extra water toe; de tomaatjes in het recept zorgen namelijk voor extra vocht.
Review