De lekkerste vegetarische ovenschotel recepten

Lekkere vegetarische ovenschotels

Ben je op zoek naar lekkere vegetarische ovenschotel recepten? Dan ben je hier aan het juiste adres. Vind hieronder jouw nieuwe favoriete ovenschotel.

Vegetarische ovenschotel recepten

Vegetarische ovenschotels zijn een heerlijke en voedzame manier om groenten, granen te combineren tot een smaakvolle maaltijd. Een klassieke keuze is bijvoorbeeld een vegetarische lasagne, gemaakt met lagen lasagnevellen, tomatensaus met veel groente en bechamelsaus. Of probeer een romige vegetarische aardappelgratin, Een andere favoriet is een Mexicaanse enchilada-ovenschotel met gevulde wraps. Met vegetarische ovenschotels kun je eindeloos variëren met verschillende groenten, sauzen en kazen, de lekkerste maaltijden op tafel te toveren.

Ovenschotels zijn de perfecte meal prep maaltijd

Ovenschotels zijn ideale maaltijden om te meal preppen, omdat ze gemakkelijk vooruit te maken zijn en goed bewaard kunnen worden. Bereid je ovenschotel voor in het weekend of op een vrije dag en bespaar door de weeks veel tijd. Zo kun je toch een voedzame en lekkere maaltijd op tafel toveren.

Het mooie van ovenschotels is dat ze vaak goed in de koelkast of vriezer bewaard kunnen worden, waardoor ze perfect zijn voor meal prepping. Je kunt een grote ovenschotel maken en de restjes in porties verdelen om in te vriezen of in de koelkast te bewaren voor de komende dagen. Op drukke dagen hoef je dan alleen maar een portie op te warmen in de oven of magnetron, en je hebt snel een heerlijke, zelfgemaakte maaltijd op tafel.

Let op: als je een ovenschotel in de koelkast bewaard, houd er dan rekening mee dat het meer tijd kost om de ovenschotel op te warmen in de oven. Ik hou hierbij altijd ongeveer 30-45 minuten aan. Dek de ovenschotel in dit geval altijd af met aluminiumfolie, om te voorkomen dat de bovenkant aanbrandt.