Essentialiving X Foxilicious recepten

Essentialiving biedt handige tools die het makkelijk voor je maken om te focussen op wat voor jou belangrijk is. Eén van die tools is de Essentialiving Planner. Deze helpt je bij het structureren je dagelijkse leven. Het maakt je hoofd leeg en helpt je om de balans in je leven in de gaten te houden.

Plannen en gezond eten

Bij een leven dat draait om het vinden van focus, speelt gezond en puur eten een belangrijke rol. Daarom biedt de Planner ruimte voor het uitstippelen van je avondmaaltijden. Bovendien vindt je elke week van 2022 een gezonde vegetarische dinersuggestie van Foxilicious in de Planner, waarvan het bijbehorende recept hieronder staat. Heel veel plan- en kookplezier gewenst!

Week 52: Rice with broccoli and cucumber

Rijst met roerei, komkommer en broccoli
Super simpel, maar ontzettend smaakvol. Dat is precies wat dit gerecht met roerei, komkommer, broccoli en rijst is. Een feestje op je bord. Dit vegetarisch gerecht staat binnen 20 minuten op tafel en wil je absoluut een keer maken!
Bekijk recept

Week 1: Winter buddha bowl

Vegan buddha bowl met rode kool, linzen, pompoen, hummus en falafel
Zin in een lekker gezond en voedzaam maaltje? Ga dan voor deze vegan buddha bowl. Met wat falafel, pompoen, rode kool, avocado en linzen tover je in no time een lekker voedzame bowl op tafel!
Bekijk recept

Week 2: Kimchi soup with tofu

Koreaanse noedelsoep met tofu en kimchi
Deze kimchisoep is super makkelijk en snel om te maken. Het is een gezonde soep op basis van gefermenteerde groente op Koreaanse wijze. De noedels en tofu zorgen ervoor dat het een heerlijke vegetarische en zelfs vegan maaltijdsoep is.
Bekijk recept

Week 3: Pasta with Brussels sprouts

Tagliatelle met spruitjes, blauwe kaas en cashewnoten
Deze pasta met spruitjes in een heerlijk vegetarisch herfst / winter gerecht. De helft van de spruitjes is gefrituurd in een pan en de andere helft gebakken. Dit zorgt voor en super lekkere smaak. De blauwe kaas en cashewnoten maken het helemaal af.
Bekijk recept

Week 4: Sauerkraut dish casserole

Zuurkool stamppot uit de oven met appel en vegetarische rookworst
Deze vegetarische zuurkool stamppot moet je zeker proberen. Makkelijk om te maken en heerlijk van smaak. De appel, rozijnen en geitenkaas geven een romige en zoete twist aan het gerecht. De vegetarische rookworst maakt het helemaal af. Een lekkere wintermaaltijd.
Bekijk recept

Week 5: Tagliatelle with cream sauce

Tagliatelle met broccoli, champignons en roomsaus
Comfort food met hoofdletter C. Deze tagliatelle roomsaus is super romig, maar ook nog behoorlijk verantwoord door de hoeveelheid groente. Voel je dus niet schuldig als je deze heerlijke vegetarische pasta eet.
Bekijk recept

Week 6: Orzo with burrata

Vegetarische eenpansmaaltijd met orzo, tomaten en burrata
Zin in een makkelijke en lekkere maaltijd? Maak dan deze orzo met cherrytomaat en burrata. Een heerlijke vegetarische maaltijd waar je maar één pan voor nodig hebt. En nog eens super kidsproof ook!
Bekijk recept

Week 7: Stuffed spinach pancake

Gevulde spinazie pannenkoek met falafel balletjes en hummus
Zin in een gezonde hartige pannenkoek? Maak dan deze spinazie pannenkoek. Deze groente pannenkoek is makkelijk om te maken. Vul de pannenkoek met wat paprika, champignon en falafel, of een vulling naar jouw keuze! Een lekkere vegetarische lunch of diner!
Bekijk recept

Week 8: Kung pao tofu

Kung Pao Tofu
Kung Pao Tofu is een heerlijke vegan versie van de kung pao kip. Een echte Aziatische klassieker. De tofu is heerlijk knapperig en super smaakvol gekruid. Zelfs vleeseters maak je blij met dit plantaardige recept.
Bekijk recept

Week 9: Sweet potato mash

Vegetarische zoete aardappel stamppot met raapstelen
Dit is een heerlijk frisse vegetarische stamppot op basis van zoete aardappelen. De raapstelen geven een lekkere bite aan de stamp. De geitenkaas, zongedroogde tomaat en vega spekjes geven een heerlijke smaak aan het gerecht. Zet deze vega stamppot in de lente of vroege zomer op tafel.
Bekijk recept

Week 10: Oven dish Casserole with broccoli and potato

Ovenschotel met krieltjes en broccoli
Deze vegetarische ovenschotel met krieltjes, champignons, broccoli en roomsaus is super comfort food. Het is makkelijk om zelf te maken en ideaal om te meal preppen voor de volgende dag.
Bekijk recept

Week 11: Thai noodlesoup

Thaise noedelsoep met groente
Deze Thaise noedelsoep is een ware smaakexplosie. Super simpel om te maken en verrassend lekker. De ingrediënten voor deze noedelsoep vind je gewoon in de supermarkt, dus geen gedoe met ingewikkelde ingrediënten.
Bekijk recept

Week 12: Vegetarian ratatouille

Vegetarische ratatouille met veel groente
Ratatouille is een Franse groentenstoof uit de Provence. Een vegetarisch eenpansgerecht dat heel makkelijk is om te maken en heerlijk op smaak is door de onmisbare provençaalse kruiden.
Bekijk recept

Week 13: Wraps with grilled vegetables

Wraps met gegrilde groente, ricotta en falafel burger reepjes
Echt eens wat anders! Met deze wrap met gegrilde groente, falafel burger reepjes en ricotta heb je een heerlijke vegetarische maaltijd. Een lekker frisse maaltijd voor het voorjaar en de zomer.
Bekijk recept

Week 14: Chicory salad

Witlofsalade met appel, kaas en ei
Een super smaakvolle vegetarische salade van witlof. De salade is gevuld met appel, kaas, augurk en ei. De dressing is gemaakt van Griekse yoghurt, wat mayonaise en kerrie. Een heerlijke lunchsalade of bijgerecht.
Bekijk recept

Week 15: Spinach pie with ricotta

Spinazietaart met ricotta en bladerdeeg
De lekkerste spinazietaart maak je vrij eenvoudig zelf. Met bladerdeeg, spinazie, eieren en ricotta ben je in 40 minuten klaar. Een kwart punt spinazietaart bevat 25 gram eiwitten.
Bekijk recept

Week 16: Spring rolls with smoked tofu

Vegan springrolls met gerookte tofu
Springrolls zijn een plaatje om te zien en zijn ook nog eens erg gezond. Deze vegan springrolls met gerookte tofu kun je zelf thuis maken en zijn een heerlijk gezond voorafje, lunch of snack.
Bekijk recept

Week 17: Vegetarian lasagne

De beste vegetarische lasagne
Deze vegetarische lasagne zit vol met verse groente en is afgetopt met zelfgemaakte bechamelsaus. Makkelijk te meal preppen en op te warmen in de oven na een drukke werkdag.
Bekijk recept
Recept voor groente lasagne

Week 18: Flemish asparagus

Witte asperges met botersaus en ei
Dit is een heerlijk vegetarisch recept met witte asperges. Deze witte asperges maak je met een hele simpele botersaus en gekruimelde hardgekookt ei. Simpel, maar lekker. Het perfecte voorbeeld van less is more.
Bekijk recept

Week 19: Salad nicoise with lentils

Vegetarische salade niçoise met sperziebonen en linzen
Een vegetarische variant op de klassieke Franse salade niçoise. Zonder tonijn, maar mét linzen, sperziebonen en ei. Super voedzaam en eenvoudig om te maken. Serveer de salade als lunch, voorgerecht, hoofdgerecht of bijgerecht.
Bekijk recept

Week 20: Tortellini with bell pepper

Tortellini met paprika-tomaat saus
Dit is waarschijnlijk het simpelste en lekkerste tortellini recept dat je in tijden hebt gegeten! Het staat binnen 15 minuten op tafel, bevat slechts een handjevol ingrediënten en is een ware smaaksensatie!
Bekijk recept

Week 21: Beet burger

Vegetarische rode bietenburger
Deze vegetarische bietenburger is de lekkerste vega burger in tijden. Dit recept is makkelijk om zelf te maken en leuk om te serveren voor je gezin, familie of vrienden.
Bekijk recept

Week 22: Vegetarian enchiladas

Vegetarische enchilada’s: wraps gevulde met zoete aardappel, mais en bonen
Deze vegetarische enchilada's zijn een must om te proberen. De wraps zijn gevuld met een mengsel van zoete aardappel, mais en bonen. Super simpel om te maken, met ingredienten die je bijna allemaal in de voorraad kast hebt staan. Een heerlijk vegetarisch gerecht voor het hele gezin! 
Bekijk recept

Week 23: Cauliflower tandoori

Bloemkool tandoori
Deze vegetarische tandoori met bloemkool is een super smaakvol Indiaas gerecht. De tandoori marinade wordt gemaakt op basis van Griekse yoghurt en Indiase kruiden en specerijen. Dit recept is makkelijk om te maken.
Bekijk recept

Week 24: Gnocchi with pesto and tomato

Gebakken gnocchi met pesto en gegrilde cherrytomaat
Op zoek naar een makkelijk en smaakvol vegetarisch pastarecept? Probeer dan deze gebakken gnocchi met zelfgemaakte pesto en gegrilde cherrytomaatjes. Serveer er een lekkere salade bij en je hebt een top maaltijd.
Bekijk recept

Week 25: Curry with egg

Curry met ei
Deze curry met ei is een van de makkelijkste, snelste en lekkerste curry's die je zelf kunt maken zonder pakjes en zakjes. Het is al jaren één van mijn favoriete curry's. Het originele recept is met eieren, maar je kunt de basiscurry saus ook gebruiken om een curry met groente van te maken. Geniet van deze vegetarische curry!
Bekijk recept

Week 26: Shakshuka

Shakshuka met aubergine en geitenkaas
Shakshuka is een vegetarisch gerecht uit het midden-oosten. Deze Arabische klassieker bestaat uit gekruide tomatensaus, veel groente, gepocheerde eieren en geitenkaas. Het staat binnen 20 minuten op tafel, dus een snel en gezond gerecht!
Bekijk recept

Week 27: Galette with tomato

Galette met Honingtomaten® en geitenkaas
Deze galette met Honingtomaten® en geitenkaas zet je super snel op tafel. Je hebt slechts 5 ingrediënten nodig voor deze heerlijke hartige taart. Een ideaal vegetarisch voorgerecht, bijgerecht, lunch of hoofdgerecht!
Bekijk recept

Week 28: Peanut noodles

Pindanoedels met tempeh en zoetzure komkommer
Deze pindanoedels zet je super snel op tafel. Een heerlijk vegetarisch noedelgerecht zonder pakjes en zakjes. Met een pot pindakaas, sojasaus en kokosmelk heb je de perfecte roerbaksaus! De tempeh maakt het helemaal af. Laat je niet misleiden door de hoeveelheid ingrediënten, het is echt zo klaar!
Bekijk recept
Vegetarisch roerbak recept zonder pakjes en zakjes

Week 29: Chili sin carne

Vegetarische chili con carne
Deze vegetarische chili con carne is de ideale snelle vegetarische maaltijd. Je maakt het met ingrediënten uit je voorraadkast, aangevuld met wat verse groenten. Binnen 20 minuten op tafel!
Bekijk recept

Week 30: Vegetarian gyros from cauliflower

Vegetarische gyros van bloemkool met naan brood, tzatziki en Griekse salade
Vegetarische gyros? Ja, zeker! Van bloemkool. Met een lekkere marinade maak je deze vega gyros heel makkelijk zelf. Verras jouw eters met deze lekkere frisse maaltijd. De tzatziki en Griekse salade maken het helemaal af!
Bekijk recept

Week 31: Spaghetti with sundried tomato

Spaghetti met geroosterde paprika en zongedroogde tomaat
Deze heerlijke vegetarische pasta zet je binnen 20 minuten op tafel. De pastasaus maak je heel eenvoudig zelf met gegrilde paprika, gegrilde cherrytomaat en zongedroogde tomaten.
Bekijk recept

Week 32: Pilav

Vegetarische pilav met kikkererwten en perzik
Kip pilav is zo’n recept waarvan ik het jammer vind dat ik het niet meer eet sinds ik vegetariër ben. Ik vind pilaf of pilav namelijk echt ontzettend comfortfood. Een heerlijke, simpele maaltijd die je binnen 30 minuten klaar hebt. Ideaal voor de drukke doordeweekse avonden. Ik maakte daarom een vegetarische variant op kip pilav, namelijk met kikkererwten en perzik.
Bekijk recept

Week 33: Tropical salad with fennel

Tropische salade met venkel, passievrucht en geitenkaas
Dit is de ideale ‘s vegetarische zomerse salade. De combinatie van venkel, passievrucht en geitenkaas is werkelijk fantastisch! Pak er een lekker glas wijn bij en een stokbrood met kruidenboter en je hebt een heerlijke maaltijd. De salade is ook erg lekker als lunch. 
Bekijk recept

Week 34: Asian noodles

Aziatische noedels met groenten
Deze noedels met groenten zijn een van mijn favoriete recepten als ik snel iets op tafel wil krijgen en geen strijd wil met de kids Iedereen bij ons thuis vindt deze roerbakmie namelijk heerlijk! De saus maak je zelf van sojasaus en sesamolie. Het staat binnen 20 minuten op tafel. Wat wil je nog meer? 
Bekijk recept
Recept voor vegan noedels

Week 35: Veggie ‘kapsalon’

Vegetarische kapsalon met shoarma van knolselderij en big mac saus
Deze vegetarische kapsalon is een absolute guilty pleasure. De shoarma is vervangen door knolselderij met shoarmakruiden. Hier komen heerlijk knapperige ovengebakken frietjes bij en een big mac saus! Hier zeg je geen nee tegen!
Bekijk recept

Week 36: Goulash with lentils

Vegetarische goulashsoep met linzen
Dit is een heerlijke comfort food maaltijd. Een verwarmende vegan goulashsoep met linzen. De soep is rijk gevuld en door de linzen en aardappel is de soep ook lekker vullend. Ook geschikt voor een plantaardig dieet!
Bekijk recept

Week 37: Pumpkin risotto

Pompoenrisotto met burrata
Risotto en pompoen zijn een perfecte combinatie. Voeg daar burrata aan toe en het kan niet meer stuk. Deze vegetarische pompoenrisotto is een absolute aanrader voor de herfst en de winter.
Bekijk recept

Week 38: Pasta with cherry tomato sauce

Vegetarische pastasaus van verse cherrytomaatjes
Dit is een super lekker en makkelijk basis recept voor vegetarische pastasaus. De saus maak je met verse cherrytomaten. Laat ze een half uurtje pruttelen op het vuur en je hebt de perfecte Italiaanse pastasaus. Serveer met pasta, of brood.
Bekijk recept

Week 39: Vegetarian roti

Vegetarische Surinaamse roti met ei
Dit is het perfecte recept voor vegetarische roti! Ik heb zelf lang gezocht naar het ideale roti recept en ik moet zeggen dat ik trots ben op dit resultaat. Wat een smaaksensatie. Ik kookte dit gerecht toen een vriendin en haar kids kwamen eten. Iedereen, inclusief kids at de vingers erbij op. Een blijvertje voor ons! 
Bekijk recept

Week 40: Stew with sweet potato and parsnip

Hutspot met pastinaak en zoete aardappel
Hutspot is een traditioneel Hollands wintergerecht met wortel (peen), ui en aardappels. Oorspronkelijk hoort er ook pastinaak in de hutspot. Dit hutspot recept is daarom met wortel, pastinaak en zoete aardappel. Serveer met vegetarische gehaktballetjes. Op 3 oktober wordt hutspot gegeten in Leiden om het Leids ontzet te vieren.
Bekijk recept

Week 41: Curry with lots of vegetables

Super snelle vegan Indiase curry met veel groente
Curry zonder pakjes en zakjes! Klinkt misschien moeilijk, maar dat is het niet. Je hebt alleen wat kruiden nodig en daarna kan een kind de was doen. Deze vegetarische curry leent zich uitstekend om wat groenten op te maken. Zo doe je ook nog eens mee aan #nowaste.
Bekijk recept

Week 42: Stew with falafel balls

Vegetarisch stoofpotje met falafel balletjes
Dit vega stoofpotje is super gezond comfort food. De groentestoof zit vol met wortel, paprika en courgette. De falafel balletjes maken het helemaal af. Eet het stoofpotje met bulgur of couscous en serveer eventueel met wat Griekse yoghurt.
Bekijk recept

Week 43: Ratatouille from the oven

Ratatouille tray bake met orzo
Deze ratatouille bakplaat is ideaal om restjes groente op te maken. De groente grill je in de oven. Daarna is het lekker om de groente nog een paar minuten te laten sudderen in de pan, zodat de smaken lekker intrekken. Een makkelijke en super smaakvolle vegetarische maaltijd.
Bekijk recept

Week 44: Stuffed sweet potato

Gevulde zoete aardappel met Tex Mex chili sin carne vulling
Deze Tex Mex gevulde zoete aardappels zijn heerlijk comfort food. De zoete aardappels pof je in de oven. En de chili sin carne vulling maak je in een handomdraai in een pan. Het resultaat: een maaltijd om je vingers bij af te likken
Bekijk recept

Week 45: Vegetarian lo mein

Vegetarische lo mein roerbak noedels met veel groente
Dit is een heerlijke vegetarische versie van lo mein noedels. Lo mein is een Chinees noedelgerecht. Het is eigenlijk een droge variant van noedelsoep. Deze lo mein zit bomvol lekkere groente en is een heerlijk snel vegetarisch hoofdgerecht.
Bekijk recept

Week 46: Tofu korma curry

Tofu korma vegetarische Indiase curry
Ben je op zoek naar een lekkere eiwitrijke vegetarische curry zonder pakjes en zakjes? Deze tofu korma is het helemaal! Je maakt de curry vrij eenvoudig zelf.
Bekijk recept

Week 47: Chili soup

Chili soep met orzo
Chili sin carne, maar dan als soep. Deze vegetarische chili soep maak je van bonen, mais, tomaten en Mexicaanse kruiden. Er gaat wat orzo in voor extra vulling en bite. Deze soep is super makkelijk om te maken en een echt smaakbommetje.
Bekijk recept

Week 48: Greek kofta with vegetable stew

Vegetarische Griekse kofta met groentestoof, orzo en tzatziki
Zin in een huisgemaakt Grieks feestje? Ga dan voor deze vegetarische kofta. Je maakt de kofta balletjes zelf van linzen en zwarte bonen. Serveer er een heerlijke Griekse groentestoof, orzo en tzatziki bij. Een feestelijke vegetarische Griekse maaltijd!.
Bekijk recept

Week 49: Vegetarian pea soup

Vegetarische erwtensoep
Voor lekkere erwtensoep heb je helemaal geen vlees nodig, dat kan ook gewoon vegetarisch. Deze vegetarische erwtensoep zit bomvol groenten en smaakt echt fantastisch! Nu nog even duimen voor natuurijs, dan smaakt de snert natuurlijk nóg beter.
Bekijk recept

Week 50: Orzo with Emmental cheese

Orzo met champignons en emmentaler
Deze orzo met champignons heeft het allemaal: makkelijk, lekker, snel, vegetarisch, wat wil je nog meer? Het staat binnen 15 minuten op tafel en je likt je vingers erbij af.
Bekijk recept

Week 51: Beet Wellington

Beet Wellington
De ultieme kerstklassieker: Beef Wellington. Maar dan nu de vegetarische versie, namelijk Beet Wellington. Een bladerdeegrol gevuld met champignons, bietjes en geitenkaas. Moeilijk? Nee hoor, dat valt reuze mee. De Beet Wellington kun je van tevoren klaarmaken, zodat je het tijdens het kerstdiner alleen nog maar hoeft te bakken in de oven. Perfecte kerst mealprep!
Bekijk recept

Week 52: Kale with banana

Boerenkool stamppot met banaan en geraspte kaas uit de oven
Deze vegetarische boerenkool stamppot is een absolute verrassing op tafel. De stamppot gaat de oven in, met een laagje banaan en geraspte kaas. Dit geeft een super lekkere twist aan de boerenkool klassieker. Serveer met een mespuntje sambal en je hebt een heerlijke maaltijd!
Bekijk recept