Seizoensgroente in april

         Vegetarische groentenburg

Kook jij met seizoensgroente? Of bedenk jij meestal in welke groente je zin hebt en leg je je erbij neer dat je in de winter dan €3,- betaalt voor een bloemkool? Waarom zou je koken met seizoensgroente? Lees het hieronder en check ook welke groente deze maand in het seizoen zijn. Bekijk per groente de lekkerste vegetarische recepten voor deze maand!

Seizoensgroente april

De seizoensgroente voor de maand maart zijn aardappelen, andijvie, bloemkool, broccoli, prei, raapstelen, radijs, rode biet, wortelen.

Recepten bij de april groente

Hieronder vind je de lekkerste vegetarische recepten bij alle april groente. Variërend van curry’s tot pasta’s en ovenschotels tot soepjes.

Aardappelen

Geplette aardappeltjes uit de oven
Met deze verplette aardappeltjes uit de oven maak je een verpletterende indruk aan tafel. Het is super simpel, maar net weer even wat anders dan gewone frietjes of aardappels uit de oven. Een perfect vegetarisch bijgerecht ook voor kerst!
Bekijk recept
Vegetarisch bijgerecht kerst aardappel
Aardappelsalade met kappertjes
Deze aardappelsalade is een heerlijk 's zomers vegetarisch bijgerecht. Het is een frisse salade met appel en kappertjes en lekker romig door de crème fraîche. Een aanrader voor bij de BBQ of een 's zomerse salade avond!
Bekijk recept
Vegetarische aardappelsalade

Andijvie

Andijvie stamppot met vegetarische balletjes en een twist van mijn oma
Andijvie stamppot is één van de lekkerste stamppotten. Het is geen mega zware winter stamppot zoals boerenkool en hutspot, maar juist meer een frisse lente stamppot. Perfect voor de lente en zomer! Check hier het lekkerste recept voor grootmoeders andijviestamppot met vegetarische balletjes.
Bekijk recept
Vegetarische stamppot
Nachoschotel met andijvie
Deze vegetarisch nachoschotel met andijvie is ultiem comfortfood! Vol met groente en toch voelt het als een snack. De ovenschotel is super makkelijk en snel om te maken en je doet je tafelgenoten een groot plezier met deze gezonde twist op de Texmex klassieker. 
Bekijk recept
Texmex met andijvie en nacho's
Andijvie stamppot tofu en kaas
Andijvie stamppot vind ik één van de lekkerste stamppotten. Het is geen mega zware winter stamppot zoals boerenkool en hutspot, maar juist meer een lichte en frisse stamppot. Deze stamppot is een volwaardige vegetarische maaltijd, met tofu en kaasblokjes.
Bekijk recept
Vegetarische stamppot rauwe andijvie

Bloemkool

Bloemkool burgers
Deze bloemkool burgers zijn één van de beste veggie burgers ooit! Het is verrassend hoe lekker zo'n vegetarische vleesvervanger kan zijn. De burger maak je helemaal af met magic green sauce, een rode koolsla en een chipotle saus. Nodig je vrienden of familie uit en maak er een perfecte burger night van!
Bekijk recept
Vegetarische groenteburger
Bloemkool tandoori
Deze vegetarische tandoori met bloemkool is een super smaakvol Indiaas gerecht. De tandoori marinade wordt gemaakt op basis van Griekse yoghurt en Indiase kruiden en specerijen. Dit recept is makkelijk om te maken.
Bekijk recept
Vegetarische tandoori curry
Snelle pasta met bloemkool, kaas en basilicum
Deze vegetarische pasta met bloemkool staat in een handomdraai op tafel en is een super verrassende smaaksensatie! Echt even wat anders, lekker en behoorlijk gezond (als je de creme fraiche weg denkt).
Bekijk recept
Penne met bloemkool, basilicum en creme fraiche

Broccoli

‘Naked’ koolhydraatarme broccoli burger
Een broodje vega burger zonder broodje. Deze broccoli burgers zijn een lekker gezond en vegetarisch alternatief. Zo krijg je ongemerkt een flinke portie groente naar binnen. omdat dit een 'bunless' variant is; een burger zonder broodje, heb je een koolhydraatarme maaltijd.
Bekijk recept
Bunless broccoli burger zonder broodje koolhydraatarm
Tagliatelle met broccoli, champignons en roomsaus
Comfort food met hoofdletter C. Deze tagliatelle roomsaus is super romig, maar ook nog behoorlijk verantwoord door de hoeveelheid groente. Voel je dus niet schuldig als je deze heerlijke vegetarische pasta eet.
Bekijk recept
Vegetarische pasta tagliatella
Curry met broccoli
Deze vegetarische curry met broccoli maak je zonder pakjes en zakjes en zonder hele ingewikkelde ingrediënten. Gewoon met kruiden uit je eigen keukenla! De curry is super smaakvol en staat binnen 20 minuten op tafel. Een heerlijke doordeweekse vegetarische maaltijd, ook voor kinderen!
Bekijk recept
Curry zonder pakjes en zakjes en potjes

Prei

Prei stamppot met Aziatisch gekruide vega balletjes
Deze prei stamppot is heerlijk zacht van smaak. Ideaal als je nog een berg prei in de koelkast hebt liggen. De Aziatisch gekruide vega balletjes geven een heerlijke twist aan deze vegetarische stamppot.
Bekijk recept
Vegetarische prei stamppot
Lasagne met prei
Deze vegetarische lasagne met prei is een heerlijke verrassing op je bord. Zacht en romig. Je hebt 15 minuten nodig om de lasagne voor te bereiden en daarna is het wachten op de oven. Ik heb jaren lang geen prei gegeten, maar deze lasagne vind ik heerlijk!
Bekijk recept
Vegetarische lasagne met prei
Prei fritters met feta
Deze preipannenkoekjes zijn een super lekkere manier om extra groente te eten. Deze vegetarische groentepannenkoeken maak je eenvoudig zelf en hebben een fantastisch lekkere smaak. Ook ideaal voor kinderen!
Bekijk recept
Vegetarische groentepannenkoekjes

Raapstelen

Lente stamppot met raapstelen
Deze raapstelen stamppot is een heerlijk vegetarisch lente gerecht. De geitenkaas, appel en limoen zorgen voor een fris zoete smaak. De raapstelen, ook wel bekend als keeltjes, komen perfect tot hun recht in deze stamppot. 
Bekijk recept
frisse vegetarische stamppot

Radijs

Gemarineerde limoen tofu met frisse salade van radijs en komkommer
Dit is een heerlijk fris vegetarisch zomergerecht met gemarineerde limoen tofu en een frisse salade van radijs en komkommer. De tofu is gemarineerd met limoen en sojasaus. Dit past perfect bij de frisse salade.
Bekijk recept
Vegetarisch aziatisch gerecht met limoen, tofu, radijs en komkommer

Rode biet

Bietenrisotto met venkel en feta
Deze vegetarische risotto is een feestje op tafel: prachtig paars/roze en vol met verse groenten. De smaak is zacht en romig. Een ideaal vegetarisch recept voor het hele gezin!
Bekijk recept
Bieten risotto
Bietensalade
Deze bietensalade is een perfecte vegetarische salade voor een goede lunch, of een lekker bijgerecht. Niet moeilijk om te maken, behoorlijk gezond en vol van smaak. Een heerlijke salade voor de lente en zomer. 
Bekijk recept
Salade van rode biet en feta
Vegetarische rode bietenburger
Deze vegetarische bietenburger is de lekkerste vega burger in tijden. Dit recept is makkelijk om zelf te maken en leuk om te serveren voor je gezin, familie of vrienden.
Bekijk recept
Vegetarische groentenburg

Wortelen

Risotto met wortel en venkel
Dit is een heerlijke vegetarische risotto met wortel en venkel. Met 200 gram groente per persoon is dit een lekker voedzame risotto.
Bekijk recept
Vegetarische risotto met wortel
Hartige taart met wortel en pompoen à la Ottolenghi
Deze hartige taart met wortel en pompoen is hét ideale herfstgerecht. De smaken combineren fantastisch en de taart is zacht van smaak waardoor het ook voor kinderen een toppertje is!
Bekijk recept
Wortel pompen quiche
Gekarameliseerde wortels
Deze gekarameliseerde wortels zijn heerlijk zoet en romig van smaak. Daarom zijn de meeste kids gek op deze wortels. Volwassenen ook trouwens. Serveer dit vegetarisch bijgerecht met kerst en je hebt gegarandeerd blije gezichten aan tafel.
Bekijk recept
Vegetarisch weekmenu

5x waarom koken met seizoensgroente een goed idee is!

Koken met het seizoen heeft veel voordelen.

  1. Portemonnee – Allereerst zijn seizoensgroente beter voor je portemonnee. Het is nu eenmaal een stuk duurder om zomergroente en -fruit in de winter te kopen. Producten moeten van ver worden verscheept, of worden op kunstmatige manier verbouwd om enigszins toonbaar in de schappen te liggen in de winter. Kijk maar eens in de supermarkt welke groente het best te betalen zijn. Over het algemeen zijn dit producten van het seizoen!
  2. Milieu – Seizoensproducten zijn ook beter voor het milieu. Je koopt namelijk lokalere (lees: vaak nationale en regionale) producten. Hierdoor hoeft de groente geen wereldreis af te leggen om in de supermarkt te komen.
  3. Kwaliteit – De smaak van groente in het seizoen is ook echt een stuk lekkerder. Denk eens aan tomaten in de zomer versus tomaten in de winter. ‘s Zomers smaken die een stuk lekkerder! Hetzelfde geldt voor komkommer. Daar zit in de winter echt een ander smaakje aan. Doordat seizoensgroente vaak lokaler geteeld worden, hoeven ze ook minder ver te reizen en krijgen ze minder te verduren; dat proef je!
  4. Variatie – Koken met het seizoen zorgt ook voor meer varieteit op je bord. In de winter eet ik graag winterse kost zoals boerenkool, zuurkool en wortels, terwijl ik in de zomer heel veel tomaten en komkommer eet. Elk seizoen ziet mijn bordje avondeten er daardoor anders uit!
  5. Bewust – Het eten van seizoensproducten draagt ook bij aan je bewustzijn wat je allemaal eet. En vaak is dat ook nog eens heel natuurlijk. In de zomer heeft bijna niemand zin in een flinke zuurkoolstamppot. Je lichaam voelt haarfijn aan waar het behoefte aan heeft en meestal matcht dat wel met het seizoen. Bewustzijn zit em bij mij ook in het feit dat ik meer lokaal eet doordat ik voor seizoensproducten kies. Ik heb een abonnement op een biologische groentetas uit de streek. Hierdoor steun ook ook de lokale boeren.
Wat vind je van dit recept?
Pasta Popeye vegetarisch tortellini Tortellini met spinazie en geitenkaas
Risotto met kool Vegetarische risotto

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *